Gasolina kao seksi pahuljica: Ko je Teodora Džehverović, jedna od zvezda na dočeku ispred Skupštine Srbije? 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Za sve one koji znaju i prate, vrhunac (beo)gradskog novogodišnjeg dočeka, onog velikog, javnog koji se organizuje na trgovima i ulicama, ovoga puta, na platou ispred Savezne skupštine, bila je pevačica Teodora Džehverović.

Mlađana, a uveliko zvezda, kako rekosmo prvenstveno za one koji imaju manje od četvrt veka jer će i sama uskoro napuniti tek 26.

Za potpisnicu ovih redova prepoznatljiva po hitu „Gasolina“ od pre dve godine, za koji nije sigurna da bi mogla da ga poveže sa „Džehvinim“, kako joj tepaju fanovi i tabloidi, imenom jer se njen lik menja na samo od jednog do drugog nastupa što je za javne ličnosti poput pevačica uobičajeno, nego i od jedne do druge pesme ili spota.

Kosa duga ravna, kosa duga kovrdžava, plava, smeđa, šargarepa crvena… Pa zatim, takođe po običajima današnjeg vremena, jedna pa druga sitna estetska korekcija ili provlačenje kroz filtere prilikom slikanja i snimanja.

Najzad, odevni stilovi koji se menjaju i brže od mode. Sve to je razlog da jedan analogni mozak teško može da isprati sve te promene i čak nije u stanju da identifikuje lik i delo, kao u slučaju autorke ovog teksta. To je verovatno usud tih prošlih, analognih vremena, kada se insistiralo na svakoj vrsti trajanja, prepoznatljivosti i, po mogućstvu, autentičnosti.

Zvezde, muzičke i filmske, umele su da traju i po pola veka, pa i duže, ukoliko bi im buran životni stil tako nešto dozvolio, i da, uz malo patine godina, deluju zapravo jednako sjajno, ako ne i sjajnije nego na počecima svojih karijera, poželjni upravo stoga što im životni vek dodaje a ne oduzima na vrednosti.

Time nikako ne želimo da osporimo eventualnu autentičnost mladoj zvezdi iako se ne možemo oteti utisku da je tek jedna u moru sličnih. Lepa, po današnjim parametrima lepote, izazovna, u vezi sa poznatima poput nje, sa ponekim skandalom da se privuče pažnja – sve odviše liči na recept po kome se odvija jedna tipična današnja karijera u svetu šou biznisa.

Slično zapravo recepturi po kojoj su nastajale i neke stare zvezde, ali bez mnogo sadržaja oko koga se vitla ta zvezdana prašina, a o harizmi, jer ona je zaista odlika retkih, da i ne govorimo.

Kako bilo, Teodora se u ovoj rubrici našla jer je na pomenutom dočeku, kako bi rekli mladi (ako ovo već nije prastar žargon), pokidala. Fanovi su bili fascinirani, o njenoj pojavi poput pahuljice, u noći koja je bila sve samo ne snežna, piše se i ovog trećeg prazničnog dana. A, ako je „guglate“, na čak pet strana prostire se vest iz poslednjeg dana stare godine – da je na Instagramu, emotikonom aplauza, zapratio ni manje ni više nego Brazilac Nejmar. I sama je prokomentarisala – „Idem sad da padnem u nesvest“.

Teodora je rođena 10. februara 1997. u Kačarevu. Prvi put se predstavila javnosti kao finalistkinja Zvezda Granda 2014/2015, a iz ovog takmičenja nastavila je u grupi Đavolice koju je osmislio guru ovog muzičkog rijalitija Saša Popović. Posle tri singla, grupa se raspala, Teodora je nastavila solo karijeru i 2017. obrela se u drugom rijalitiju – Zadruzi.

Popularna je i tražena u dijspori, a u Beogradu njeni nastupi odvijaju se po poznatim splavovima i u klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari