Kultni alternativni metal-pank sastav Therapy?, koji se svetski pročuo hitovima „Die Laughing“, „Nowhere“ i „Screamager“, nastupiće 14. juna kao nosilac programa prve večeri „Arsenal festa“ u prostoru „Kneževog arsenala“ u Kragujevcu. Trio predvođen gitaristom i pevačem Endijem Kernsom (Andy Cairns) dolazi u Kragujevac sa novim albumom iza sebe – posle najavnog spota „Living In The Shadow Of The Terrible Thing“ u februaru je stigao CD „A Brief Crack Of Light“, sveži zvučni udar prepoznatljivih Therapy? melodija začinjenih besnim vokalima i glasnim gitarama i bubnjevima.


„Nama je važno da idemo u mesta gde nikad ranije nismo bili, podjednako kao što sviramo u „Londonima“, „Mančesterima“, „Dablinima“, „Glazgovima“… Ljudima je uvek drago kad se bend potrudi da dođe u njihov grad. Da budem iskren, draža mi je svirka tamo gde nisam bio nego ponovo u Njujorku. Sjajno je upoznati nove ljude“, kaže Kerns pred dolazak na „Arsenal“. Nastup u Kragujevcu bend je potvrdio i na svom zvaničnom Fejsu uz rečenicu: „Drago nam je što se vraćamo u Srbiju, na Arsenal fest 14. juna“.

Uz Therapy? prve večeri „Arsenala“ nastupaju i beogradski hardkor-rege bend Eyesburn, druge večeri 15. juna britanski elektro-dens-hiphop bend Stereo MC’s, bosanskohercegovačka Dubioza kolektiv i domaći hiphoper Marčelo i njegovi Filteri, a završne 16. juna Rundek Cargo trio. Kompletan spisak bendova na glavnoj bini „Arsenal festa“ biće objavljen u ponedeljak 14. maja, kada će biti saopštene i nove cene ulaznica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari