Jedan od najpoznatijih američkih dizajnera, Tom Ford za razliku od mnogih svojih kolega ne voli da na zvezdama i starletama vidi svoje kreacije, jer to po njegovoj oceni „pojeftinjuje brend“. On je napomenuo da pažljivo bira ko će da obuče njegovu odeću i poručuje da će na narednoj dodeli Oskara to pravo imati samo nominovani za prestižnu filmsku nagradu.


Slavni kreator se na Nedelji mode u Njujorku predstavio svojom prvom ženskom kolekcijom nakon šest godina. Njegova revija izazvala je veliku medijsku pažnju zato što je izričito zabranio dolazak novinara i fotografa jer nije hteo da otkrije svoje kreacije široj javnosti pre reklamne kampanje.

– Današnje tržište je prebrzo i ljudi su naučeni da stalno traže nove stvari, što znači da ako stalno gledaju fotografije mojih kreacija dok dođu do radnje više im neće biti interesantne – izjavio je Ford.

Bivši kreativni direktor Gučija došao je na ideju da ponovno kreira za žene dok je gledao film u bioskopu zajedno sa svojom prijateljicom, manekenkom i glumicom Tildom Svinton. Muška moda mu je oduvek bila inspiracija, ali nakon šest godina odlučio je da pokaže kako vidi današnju modernu ženu.

– Ne vidim smisao da izložim svoju kreaciju koja će se u radnji pojaviti za šest meseci a da je pre toga nosi neka starleta. Moji klijenti ne žele da nose nešto što su videli na starletama – napominje Ford.

On takođe ne želi da njegovu kreaciju na dodeli Oskara nosi mlada glumica i, kako kaže, već zna koje bi dame voleo da vidi u Tom Ford haljini.

– Sačekaću da vidim nominovane za Oskara i tada ću ponuditi haljinu samo jednoj osobi – kaže Ford.

Kako izgleda ta nova kolekcija Toma Forda, otkriće magazin Vog u svom decembarskom izdanju. U javnost je dosad jedino uspela da procuri fotografija s kastinga na kojoj se može videti Džulijen Mur, Bijonse, Dafni Ginis i Loren Hiton.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari