Još se nisu slegli utisci od 29. Nedelje mode koja se završava u subotu, a već naredne sedmice očekuje nas jedan od najvećih modnih projekata jugoistočne Evrope – 18. Herbafast Fešn selekšen, koji će trajati od 4. do 18. aprila pod sloganom „Veliko punoletstvo“. Manekeni će prošetati pistom Kristalne sale Doma Vojske, Ušće šoping centra u prostoru „Space“ i Pozorištu na Terazijama, dok će se već poznati koncept revije „Fashion Travel“ ovog proleća održati u Sloveniji.


Programom je predviđeno predstavljanje preko trideset modnih brendova i dizajnera. Organizator modna agencija Selekt najavila je da će pored već afirmisanih kolega na pistu izaći i mladi manekeni u kreacijama modnih kuća: „Koko kids“, „Chicco“, „Monsoon kids“ i „St. George“. Predstojeće modno putovanje „Fashion Travel“ održaće se u Sloveniji u Termama Olimia. Na toj reviji posetioci će videti modne detalje marki AMC i „Hummel“. Novina će biti i predstavljanje prestižnog španskog brenda „Custo Barselona“. Međutim, modni sladokusci uživaće i u novim modnim linijama „Monsoon Accesorize“, „Pepe Jeans“, „Andy Warhole“, „St. George“, „Ps Fashion“, „O’Neill“. Ali, na ovom modnom spektaklu svoje kreacije predstaviće i domaći kreatori Zvonko Marković, Nenad Sekirarski, Milena Radović, Peđa Đuknić. Gosti „Accademie del Lusso“, pored predviđene revije, održaće i predavanja u Kristalnoj sali Doma vojske. Iste večeri zablistaće i kreacije učenika visoko strukovne tekstilne škole za dizajn tehnologija i menadžment.

U Ušću šoping centru 17. aprila predviđena je revija iznenađenja. Sugrađani koji već nisu članovi neke modne agencije mogu da se prijave preko sajta ovog tržnog centra, a najbolji će dobiti svoju prvu profesionalnu šansu da prošetaju pistom Ušća u ulozi manekena.

Moda i film

Pod sloganom „Cinema Francaise“ predstaviće se dizajneri Zvonko Marković, Milena Radović, Vasilije Kovačević, Marina Milovanović i Valentina Obradović. Ovom revijom objedinjene su dve oblasti: moda i film. Naše poznate glumice poneće modele sa ove revije inspirisane harizmom francuskih glumica šezdesetih i sedamdesetih godina. Pistom će tako prošetati Svetlana Ceca Bojković, Sloboda Mićalović, Jovana Stipić, Branka Pujić.

Ana Maljević predlaže modne trendove

U ulozi modela na reviji u Delta sitiju 6. aprila pojaviće se naša poznata glumica Ana Maljević. Ona će davati predloge aktuelnih trendova za sledeću modnu sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari