Video za “Metak” - karantinski poklon benda, na Uskrs 1Foto: promo

Posle oficijalnog lajv snimka iz Doma omladine, ovaj fantazmagorični spot je još jedan naš karantinski poklon za sve drugove, drugarice i fanove.

Nadamo se da će vam barem malo obogatiti svakodnevicu i željno iščekujemo trenutak kada ćemo se ponovo videti na svirci – tako su članovi benda Šajzerbiterlemon Jovan Sibinović, Mario Marković i Ana Đurović najavili novi spot za njihovu pesmu „Metak“ , koji je ovaj beogradski garaž-pank trio objavio na Uskrs.

Posle pesama „O idolima“, „Sneg“ i “Mrak”, ovo je četvrti spot-singl Šajzera sa njihovog prvenca, – prošlogodišnjeg debi albuma „Iza naših zidova“.

Ovaj spot koji stiže sa „Hali gali“ scene sniman je u januaru ove godine, a njegov režiser je Nikola Stojanović, koji kroz „Metak“ pravi omaž jugoslovenskom crnom talasu, a inspirisan je i unikatnim osvrtom na stare seoske običaje sa ovih prostora. 

– Jako dugo smo razvijali ideju za spot za „Metak“, i intenzivnim, mnogobrojnim slušanjem pesme, shvatili smo da nam se slične slike i prizori javljaju u glavi. Tako smo završili na ideji o spotu smeštenom u zimu, u malom vojvođanskom selu, sa junacima koji nisu toliko tipični za današnje domaće muzičke spotove – kaže Stojanović za Danas i dodaje da su daljim razvijanjem došli do raznih folklornih motiva, narodnih običaja, veličanja kulta, žrtvovanja i konačnog povratka frontmena benda, Sibina.

Prema njegovim rečima, dodatnu inspiraciju su pronašli u filmovima Sergeja Paradžanova, filmovima crnog talasa, crno-belim fotografija raznoraznih autora. 

– Tako nekako smo došli do ideje za spot, ne toliko svesno praveći omaž, ali bi nam najveći kompliment bio da smo zaista uspeli da prenesemo makar tračak atmosfere iz crnotalasnih filmova – kaže  Stojanović. Spot potpisuje produkcijska kuća Recharge and Revolt, iza koje stoji autorski tim: reditelj Nikola Stojanović, direktor fotografije Mladen Teofilović i scenaristkinja Nađa Petrović. Ovaj mladi trio je u istom sastavu prošle godine osvojio nagradu “Srce Sarajeva” za kratki film “Šerbet”. “Metak” je njihov drugi upliv u produkciju muzičkih spotova, nakon uspešne saradnje sa bendom Eva Braun na pesmi “Put za Lisabon”.

„Metak“ možete pogledati na youtube kanalu benda:

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari