Rebel StarFoto: Andrej Glavaski

Na jesen prošle godine Rebel Star  su predstavili album „Sedmo nebo“ sa četrnaest novih pesama, kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije – a sada je vreme za „Entropiju“, novi singl benda.

Te Milanove priče (sa albuma) bile su u isto vreme ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi.

Singl „Mesec“ Rebel Star objavio je početkom leta prošle godine, a na jesen zajedno s albumom objavljena je i druga video vinjeta, ovog puta za „Ponoć“, u režiji Dinka Čvorića – Doringa.

Imamo priliku da čujemo i vidimo treći singl sa albuma za pesmu „Entropija“.

Pesma je inspirisana drugim zakonom termodinamike, gde svaki sistem teži stanju neuređenosti. Poslužila je kao metafora za društvo u kojem živimo, a slatko-gorka atmosfera pesme, uz ritam koraka i ulice inspirisala je bend da spot snimi u srcu grada. Kao idealna lokacija za polu-raspad poslužila je sedma oblast u Budimpešti, danas kraljica ‘party’ turizma ali i spomenik ljudskom ludilu. Oblast gde se ožiljci istorije mešaju sa mirisima svetske kuhinje, Art Nouveau arhitektura sa ruin pabovima i gde mnogi turisti menjaju dan za noć. Milanov sin Andrej Glavaški je muzičar i fotograf koji živi u sedmoj oblasti i kroz svoj objektiv je uspešno preneo jedno sunčano jutro u Eržebetvarošu.

Rebel Star
Foto: Marina Uzelac

Rebel Star nastupa u Zagrebu u četvrtak 7.3. u klubu Močvara. Koncerti benda uvek su iznenađenje, pošto Rebeli imaju sedam albuma sa preko osamdeset pesama na repertoaru i nije im lako da izaberu set listu. Ovog puta u Močvari predstavljaju „the best of“ po izboru benda, tako da će biti zastupljen materijal sa svih albuma, a zvuk će biti od akustičnog alt-kantrija do indie buke gitara i sintisajzera sa svim nijansama „između“ pravaca.

Album „Sedmo nebo“ dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu i YouTube kanalu benda, uz CD i vinil.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari