Pesma „Yesterday“ legendarne rok grupe The Beatles imala je najviše verzija u istoriji muzike, rezultati su istraživanja koje je sproveo britanski časopis Rolling Stone. Čuvena pesma objavljena je na albumu „Help!“ 1965. godine, a u svojoj otpevali su je brojni izvođači među kojima i: Elvis Prisli, Marvin Gej, Rej Čarls i Frenk Sinatra.


Na drugom mestu top deset „najobrađivanijih“ pesama je „Georgia on my mind“ koja je 1979. postala himna američke savezne države Džordžije. Najpoznatija verzija je svakako interpretacija Rej Čarlsa iz 1960, a među izvođačima ove pesme bili su i Lui Amstrong, Bili Holidej, Vili Nelson, Džejms Braun i Tom Džons.

Legendarni evergrin „My Way“, inače prepev pesme „Comme d’habitude“ francuskog pop-pevača Koloda Fransoaza koji je za američko tržište priredio Pol Enka, a prvobitno interpretirao Frank Sinatra, našla se na trećem mestu. Ovu numeru su rado izvodili i Elvis Prisli, Nina Simone, Robi Vilijams, Rej Čarls i Lučano Pavaroti.

Pesma „I Can’t Get No Satisfaction“ koju je grupe The Roling Stones snimila 1965. godine, našla se na četvrtom mestu. Kit Ričards je navodno melodiju pesme čuo u snu, dok je tekst napisao je Mik Džeger. Među muzičarima koji su snimili svoju verziju su Džimi Hendriks, Kvinsi Džons, Otis Riding, Areta Frenklin i Britni Spirs.

Na listi se našla i pesma „Blowin’ in the wind“ sa drugog albumu Boba Dilana, koja je u vreme antiratnih protesta i borbe za građanska prava u SAD postala himna jedne generacije. Poznate je u interpretaciji Elvisa Prislija, Dženis Džoplin, Nila Janga i Stivija Vondera.

Na listi su još i pesma „Johnny B. Goode“ Čaka Berija, „What a Wonderful World“ koju je 1967. prvi izveo Lui Amstrong, „Ain’t No Sunshine“ Bilija Vitersa, „Me and Bobby McGee“ Krisa Kristofersona čija je najpoznatija verzija Dženis Džoplin, kao i „Killing Me Softly With This Song“ koja je postala svetski hit 1973. u izvođenju Roberte Flack.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari