Grupa As I Fall iz Banjaluke trijumfovala je odlukom žirija na 44. gitarijadi u Zaječaru. Pobednik po glasovima publike je zaječarska grupa Mind Reflection. Članovima benda As I Fall kao pobednicima po izboru žirija pripala je glavna nagrada od 150.000 dinara, dok su Mind Reflection dobili 100.000 dinara.

Zaječar je proteklog vikenda ponovo bio rok centar Balkana. U revijalnom delu Gitarijade nastupili su Van Gog, Psihomodo pop, Đorđe David, Kiki Lesendrić i Piloti, Night Shift i Lens Lopez. Grupi Mind Reflection pripala je i specijalna nagrada za najperspektivniji bend. Priznanje za najbolji tekst dobio je bend Shraf iz Kosovske Mitrovice, a najbolji scenski nastup imali su Plastic Sundey iz Niša. Ovogodišnja Gitarijada je bila jedna od najposećenijih poslednjih godina, mada tome je verovatno kao i prethodne dve godine doprineo besplatan ulaz. Posle niza godina izostao je tradicionalni voditeljski par Gitarijade koji su činili Vlada Janković Džet i Olga Kepdžija. Program je ovaj put vodio domaći muzičar Đorđe David. Prvi put su se u pauzi između nastupa grupa na pozornici festivala pojavile oskudno odevene „go-go dens“ igračice.

Ove godine je tokom Gitarijade organizovan i skup stotina motociklista iz Srbije i regiona. Pokrovitelji ove muzičke manifestacije ove godine bili su Grad Zaječar i ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i kulture. Prema rečima organizatora, Centra za kulturu, Gitarijada je koštala devet miliona dinara, od čega je iz gradskog budžeta data polovina.

Omalovažavanje gostiju Zaječara

Ovogodišnja Gitarijada ostaće upamćena i po tome što se asistent koji je merio glasove publike za izbor favorita posetiocima preko razglasa obratio sa: „Dobro veče Zaječar i ostala g…a!“, što je izazvalo negodovanje publike. Ostaje da se vidi da li će organizatori reagovati i javno se izviniti zbog nepristojnog gesta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari