Željko Bebek: Bijelo dugme bilo je moj projekat, ali sam bio srećan kada sam otišao 1Foto: YT / printscreen

O politici nema potrebe razgovarati, jer ja živim život rokera. Ne smatram da bi trebalo da rušim politički sistem da bih dokazao da sam roker. Imam stil života koji je najsličniji onom koji ja volim, a to su: muzika, ljubav, putovanja, rekao je muzičar Željko Bebek za novi broj magazina Karakter.

Govoreći o Bijelom Dugmetu kaže da je to bila ekipa koju su stvorili zajedno sa puno ljubavi, vere u svoje mogućnosti.

„Bilo je to deset sjajnih godina. Ja slobodno mogu reći da je Bijelo dugme moj projekat. Jesu kompozitori jako važni, ali ako nemaš onoga ko će ti pevati – biću prepotentan, pa reći kao što sam bio ja – ne može nastati Bijelo dugme. Nikad nisam bio zločest, osim ako neko ne misli da sam zločest zato što kažem da super pevam i da Selmu niko nikad ne bi kreirao kao ja. Svi zajedno smo stvorili mit o Dugmetu. I to sami. Nismo imali ni mentore ni ideologe. Sve što se nama u tom trenutku činilo poželjnim – imali smo. Verovali smo čak da ćemo se i obogatiti od muzike“, istakao je Bebek.     

Na pitanje da li njegov život počinje nakon 1984. i odlaska iz Bijelog dugmeta, on je rekao da je „iznutra bio srećan i zadovoljan kad se to desilo“.

„Moja pobuna u Bijelom dugmetu trajala je dve godine. Odnosi u bendu, koji su zapravo slika odnosa između Gorana i mene, su bili loši. I kad sam navodno nešto skrivio, a Goran mi rekao: “Zbogom i nikad više”, istovremeno sam bio šokiran, jer nisam mogao verovati da će tako olako doći do takvih reči, ali i zadovoljan jer je to bio moj novi početak. Znao sam da krećem u novi “rat”, doduše, sada sa pozicije nekoga ko je poznat, popularan, ali svestan da moram napraviti svoje ime“, ispričao je Bebek.

Ceo intervju možete pročitati u novom broju magazina Karakter koji je na kioscima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari