Šekspir i Dejvid Bouvi od kamenčića: Mozaik od osam metara 1Foto: Justin Bateman/Solent News & Photo Agency / Solent News / Profimedia

Umetnost dolazi u raznim oblicima i formama, a jedan britanski umetnik postao je poznat po tome što od kamenčića pravi lica poznatih osoba, među kojima su i Šekspir i Dejvid Bouvi.

Džastin Bejtman iz Portsmuta napravio je nekoliko desetina likova od kamenčića, prepunih detalja, a među njima su Kupidon, Robert Deniro, Mark Zakerberg, Dejvid Bouvi, Šekspir…

Ovi likovi su veličine od jednog do čak osam kvadratnih metara, a u zavisnosti od toga, rad na njima može da traje i do pet nedelja po osobi. Bejtmen najviše radi u Ujedinjenom Kraljevstvu i na Tajlandu i voli da ponekad zakopa kamenčiće na lokaciji na koju će se vratiti, kao neku vrstu orijentira.

Šekspir i Dejvid Bouvi od kamenčića: Mozaik od osam metara 2
Foto: Justin Bateman/Solent News / Shutterstock Editorial / Profimedia

On prvo traži kamenčiće, sortira ih po boji i veličini, potom odlučuje koji lik će napraviti i kreće u aranžiranje. Prve na redu su oči kao neka vrsta probe, jer ako njima nije zadovoljan, onda napušta projekat i traži novi subjekat za kreiranje.

Kaže da su ljudi uglavnom iznenađeni kada vide njegove radove. Neki cene reference na tradicionalnu umetnost kroz savremeni pristup, drugima se sviđa to što koristi „svakodnevne“ predmete, a ima i onih kojima jednostavno prija estetika.

Šekspir i Dejvid Bouvi od kamenčića: Mozaik od osam metara 3
Foto: Justin Bateman/Solent News / Shutterstock Editorial / Profimedia

Izvor: The Sun

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari