dear childFoto: Youtube printscreen/Netflix

Netfliks je poznat po serijama i filmovima koji brzo dospeju na top liste gledanosti širom sveta, a takav je slučaj i sa serijom pod nazivom Dear Child.

Psihološki triler Dear Child, čiji originalni naslov na nemačkom glasi Liebes Kind, hit je šriom sveta, piše Index.hr.

Serija je objavljena 7. septembra na Netfliksu i, prema podacima analitičke kompanije Flix Patrol, trenutno je najgledanija u svetu, a četvrta u Srbiji.

Serija je bazirana na istoimenom bestseleru nemačke spisateljice Romi Hausman i reč je o nemačkoj produkciji.

Serija na IMDb-ju ima ocenu 7,5 i komentari gledalaca su sjajni, a sada je i američki magazin Time objavio da je to serija koja se mora pogledati.

Priča počinje kada nepoznatu ženu u šumi udari automobil, a s njom je bila i nepovređena devojčica.

Identitet žene isprva je nepoznat, a doktori postavljaju puno pitanja pokušavajući da otkriju ko je ona, šta se zapravo dogodilo i koja je pozadina priče.

Ubrzo počinje da se otkriva mračna mreža tajni koja okružuje njihov identitet.

Šta je tačno privuklo ljude seriji Dear Child?

Serija započinje jezivom scenom u kojoj se žena i dvoje dece radosno igraju pre nego što čuju zvukove muškarca koji dolazi kući.

Njih troje žure da stanu ispred vrata s ispruženim rukama kako bi pokazali da ništa ne skrivaju.

Nakon što je muškarac pregledao dečje ruke, svakome je dao po jednu čokoladicu za jelo, ali kada pogleda dlan žene, koja se trese od straha, jasno se vidi čudan ožiljak.

„Ne bi trebalo da plačeš pred decom, Lena“, zlokobno joj govori. „Znaš pravila.“

Brzo se utvrdilo da je središnja zagonetka serije – ko je zapravo Lena? Kako serija Dear Child odmiče i zadire u središnju traumu, polako se otkriva istina o Leninoj prošlosti i njenom odnosu s dvoje dece.

„To je priča koja kombinuje elemente koji podsećaju na razne poznate trilere, od Gone Girl iz 2014. do Sobe iz 2015. (oba su takođe adaptirana iz romana), ali s sopstvenim uznemirujućim obrtima“, piše Time.

Serija se bavi unutrašnjim borbama nakon proživljenih trauma

„To su sve oštećeni likovi: ljudi koji su obeleženi zločinima i svi se s time nose na drugačiji način. Počinitelj je često u fokusu takvih serija i veliča se kao tajanstvena, mračna sila. Kod nas to nije slučaj.

A tu je i glavni lik koji je izvanredan u svakom pogledu. Devojka koja ima poseban pogled na svet, poseban način govora, razmišljanja i doživljavanja“, rekao je koscenarista i koreditelj Julian Porksen.

Koproducent Fridrih Etker smatra da se Dear Child posebno bavi unutrašnjim bolom koji proizlazi iz traumatskih iskustava.

„Motiv unutrašnjeg i spoljašnjeg zatvora smatrao sam posebno zanimljivim: čak i ako uspete da pobegnete, svoj unutrašnji zatvor nosite sa sobom. Morate se osloboditi toga“, kaže Etker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari