One PieceFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Igrane adaptacije mangi uglavnom nisu bile uspešne do sad, ali Netfliks je rešio da to promeni serijom „One Piece“, koja je već oborila rekorde.

Serija „One Piece“ stigla je na Netfliks 31 avgusta i već oborila rekord koji su postavile serije „Čudnije stvari“ (Stranger Things) i „Sreda“ (Wednesday), piše N1.

Serija je igrana adaptacija istoimene japanske mange i već je impresionirala gledaoce širom sveta.

Od samog početka, Netfliks je imao zadatak da prilagodi bestseler manga serijal Eičiro Ode koji postoji od 1997. u format prilagođen za ovaj striming servis.

Saga o gusarskoj avanturi prati Mankija D. Lufija (Injaki Godoj) koji okuplja ekipu budućih Slamenih pirata: mačevaoca Roronoa Zoroa, lopova Nami, strelca Usopa, kuvara Sanija.

Lufi dugo sanja da postane „Kralj pirata“ i na misiji je da pronađe misteriozno blago pirata Gola D. Rodžera (Majkl Dorman) – One Piece.

„One Piece“ ispred „Srede“ i „Čudnijih stvari“

„U centru priče je Lufi, koji je ovaj mali svetionik optimizma kome nikada neće biti rečeno ne. Iako ne znaju tačno kuda idu, znaju šta žele – on je njihova vodilja na mnogo načina“, objašnjava kokreator serije Stiven Meda.

Prema podacima FlixPatrol, prva sezona „One Piece“ već je nadmašila rekord koje su postavili „Sreda“ i četvrta sezona „Čudnijih stvari“.

Adaptacija je sada zauzela prvo mesto na Netfliksovim listama u 84 zemlje, dok su „Sreda“ i četvrti serijal „Stranger Things“ tu poziciju držale u 83 zemlje tokom svojih debitantskih vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari