„Toliko me obuzme pisanje, da nisam sposoban bilo šta drugo da radim“: Dragan Bjelogrlić otkrio detalje 3. sezone serije „Senke nad Balkanom“ 1Foto: Promo/Aleksandar Letić

Treći ciklus popularne serije „Senke nad Balkanom“, koji publika dugo očekuje sa velikim nestrpljenjem, uveliko je u fazi pisanja, a kako je najavio reditelj i glumac Dragan Bjeloglić, sa snimanjem se počinje krajem leta.

Dragan Bjelogrlić sa svojim timom saradnika uveliko radi na scenariju treće sezone jedne od najpopularnijih serija na našim prostorima „Senke nad Balkanom“, a ekipa glumaca će ovog puta biti upotpunjena Ninom Janković, Milanom Marićem i Milošem Bikovićem.

Ono što se završilo prethodne sezone ulaskom Miloša Bikovića kao druga Tita konačno kreće u svoj nastavak u okviru trećeg ciklusa ove popularne serije, koja je mnogo toga promenila na našim prostorima kao istorijski triler koji u formi serije koji dugo nismo imali prilike da kod nas.

„Upravo pišemo. Senke su meni jedan jako težak projekat, ali užasno inspirativan“, započeo je Bjeloglić gostujući u emisiji „Među nama“ na TV Nova i opisao sam proces stvaranja:

„Jako se plšim kada uđem u proces pisanja, a posle proces snimanja i svega ostalog, mene toliko obuzmu ‘senke’ da tada nisam više sposoban da bilo šta drugo radim i da se bilo čime bavim. Već sam u godinama kada bih voleo da malo relaksiranije živim, zato sam odlagao. Međutim, ušli smo u proces pisanja, napisali smo celu priču, gotove su prve dve epizode, sada pišemo treću. Nadam se da će do avgusta sve biti gotovo i da će tokom avgusta početi snimanje, da ćemo završiti do Nove godine i da će se emitovati na proleće.“

U seriji će se naći Milan Marić, Nina Janković i Miloš Biković pored standardnih likova, a Dragan Bjeloglić otkio je vremenski period koji će biti prikazan u trećem ciklusu popularne serije.

„Obrađuje se period 39. godine, priča počinje kada Milan Stojadinović raspisuje izbore, to su bili jako važni izbori koje je dobio, ali nije došao na vlast, prešao ga je knez Pavle. To je jako značajna godina, kada je svima bilo jasno da se sprema veliki rat, da svet neće izgledati kao što je do tada izgledao i da su svi imali neke svoje planove. Mogu da kažem da se jedna najveća misterija dešava na panini Rtanj“, otkrio je pojedinosti reditelj Dragan Bjelogrlić i zaintrigirao pobliku koja sa velikim nestrpljenjem očekuje nastavak popularne serije:

„Ima dosta mistike u Srbiji. Mi smo Rtanj izabrali zbog jedne druge stvari, a Rtanj je zanimljiv zbog legendi, zbog stanovništa koji tamo živi i veruje u svašta i zato što su tamo postojali neki rudnici.“

Da li će ovim trećim ciklusom biti zaokružena priča, ostaje da se vidi. Ali jedno je sigurno, a to je da svi sa nestrpljenjem očekuju novu i uzbudljivu priču omiljenih junaka koje tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Nataša Ninković, Nebojša Dugalić, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković.

Senke nad Balkanom rade se u produkciji United Media.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari