"Shady Laguna" u francuskoj prestonici 1Foto: Kulturni centar Srbije u Parizu/www.ccserbie.com

Pariski Kulturni centar Srbije ponudio je publici francuske prestonice postavku Shady Laguna, sa najnovijim radovima umetničkog tandema Marije Avramović (Beograd, 1989) i Sema Tvajdejla.

Izložba je organizovana u okviru projekta Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Kulturnog centra Srbije u Parizu i Galerije Novembar, sa ciljem podrške mladim umetnicima iz Srbije.

Na njoj su izloženi akvareli Marije Avramović kao i zajednički digitalni radovi sa Tvajdejlom.

„Izložba Shady Laguna pravo je osveženje za KCS u Parizu. Umetnički duo čine predstavnici savremene umetničke scene Srbije i Velike Britanije, pa sama izložba na nov i autentičan način pristupa najstarijoj temi pejzaža i večnim temama koegzistencije vrsta u ekosistemu naše planete. Nalazimo se preko puta Centra za savremenu umetnost Žorž Pompidu u umetničkom kvartu Bobur, koji je orijentisan uglavnom ka savremenim umetničkim praksama, pa su saradnje poput ove sa galerijom Novembar od velike važnosti za predstavljanje aktuelnih mladih umetnika i savremene scene Srbije francuskoj publici“, rekla je direktorka KCS u Parizu, Natalija Beljanski.

Umetnički tandem, poznat pod imenom Xenoangel, privukao je veliku pažnju tehnikama koje povezuju „veštačku inteligenciju, estetiku video igara, pop-kulturu i brojne motive od transformacije i tehno-animizma do kršenja narativa o ljudskoj izuzetnosti“, objašnjava kustoskinja Galerije Novembar, Ana Simona Zelenović. Postavka će moći da se pogleda do 7. maja, saopštili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari