Siniša Kovačević poštom vraća nagradu Aleksinačkom festivalu 1Foto: FoNet/ Draganu Antonić

Dramaturg Siniša Kovačević napisao je na svom tviter nalogu da „poštanskim putem“ vraća nagradu za životno delo koju je dobio pre nekoliko godina od Aleksinačkog pozorišnog festivala, a novinarka N1 na tviter nalogu prenosi da publika vraća karte za festival, iz čijeg programa je skinuta predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović.

„Pre nekoliko godina dobio sam nagradu za životno delo od Aleksinačkog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunović neki naročiti glumac. Ne treba im on, nisam potreban onda ni ja“, napisao je Kovačević.

„Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno delo“, poručio je Kovačević.

Novinarska N1 Gordana Bjeletić napisala je na tviteru da je u Aleksincu na delu spontani bojkot.

„Vraćaju karte za festival iz čijeg programa je skinuta predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović“, napisala je ona.

Portal Južne vesti objavio je da je dva dana pred Festival predstava „Utopljena duša“, u kojoj jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović, izbačena je sa repertoara.

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija je predstava „zamenjena“, kažu da su tako zahtevali organizatori, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo „eventualnog sukoba interesa“, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala, pišu Južne vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.