Snimak Nemanje Radulovića iz Japana koji još jednom potvrđuje da smo sasvim različite kulture 1Red u Japanu, screenshot Twitter

„Tako je dobro vratiti se u Japan posle tri godine… Ljudi u ovoj zemlji su jedinstveni. Osećam se kao da sam se vratio kući. Hvala mnogo Japan“, napisao je Nemanja Radulović virtuoz na violini, na svom Tviter nalogu na kome se vidi brojna publika koja strpljivo čeka u dugačkom redu na potpisivanje  njegovog CD-a.

Uskoro će ovaj ekskluzivni umetnik Warner Classics, imati spektakularan nastup pred beogradskom publikom, koji je zakazan za 3. jul na otvorenom na stadionu Tašmajdan.

 

Zajedno sa svojim kamernim ansamblom „Double Sens“, Nemanja Radulović predstaviće svoj  album „Roots“ (Koreni), koji predstavlja očaravajuće zvučno putovanje izazvano brojnim uticajima i inspiracijama.

U intervjuu za RTS. rs Nemanja je ispričao da je album „Roots“ nastao u  periodu prvog lokdauna i u saradnji sa  Aleksandrom Sedlarom.

„Zatvorili smo se  u njegov studio i bukvalno mesec ipo dana smo istraživali. Prvo smo našli tu plej listu kompozicije pa posle i aranžmane. Ceo taj proces je za mene bio jedan od najizazovnijih, do sada sam snimao samo klasičnu muziku ovo je bilo nešto potpuno drugačije i stvarno sam se svakom danu radovao“, rekao je Nemanja.

Dodao je  i da je za ovaj album učio posebne tehnike sviranja zato što je reč o delima iz različitih kultura sa Balkana, iz Španije, Indije, Japana…

Muzika je jezik emocija

„U mnogim zemljama imate apsolutno isti instrument, ali se drugačije svira. Sva ta glisanda koja se dešavaju recimo u Kini ili u našoj muzici gde su potpuno različite. I trileri, i desna ruka isto gudalo, brzina gudala. Ideja je bila jako izazovna pošto sam probao da imitiram glas njihovih pevača“, ispričao je Nemanja, koji uvek ističe da  muziku smatra ljudskim jezikom.

„Za mene je muzika najlakša vrsta komunikacije. Valjda zato što i toliko putujem i sa kolegama, muzičari najjednostavnije mogu da komuniciraju tako što nema jezika nego je samo ta emocija koja postoji u bilo kom delu sveta“ ispričao je Nemanja Radulović za RTS.

Jedan od najtalentovanijih violinista današnjice, uvek naglasi  da muzičar ništa ne može da postigne bez publike

„ Uvek je potrebna  publika i jako mi je drago kada snimam u Beogradu i u Srbiji generalno, zato što viđam ljude koji su uz mene bili i na samom početku a eto i dan danas prate. Tu je i ta nova publika i stvarno se svaki put radujem“

Prethodni album, Nemanje Radulovića  „Baika“, jedan u nizu od devet uspešnih objavljenih za izdavačke kuće Deutsche Grammophon i Universal Music Group, proglašen je „vatrenim vrtlogom albuma“ od strane BBC Music Magazina, koji mu je dodelio pet zvezdica i cenjene kritike.

Koncert na Tašmajdanu ovog leta organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF, a ulaznice se mogu nabaviti već od petka 21. aprila onlajn na tickets.rs i eFinity, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision (Dom omladine, Ušće Shopping Center) i eFinity (Štark Arena, TC Rajićeva)

Pre beogradskog koncerta,  30. juna  Nemanja Radulović  zasviraće i na ovogodišnjem  Arsenal festu  sa svojim orkestrom koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari