Sofija Juričan: Treba se zalagati za sve ugrožene

Glumica povodom borbe protiv nehumanog tretiranja uličnih životinja za Danas

Ostavite komentar


  1. Da li lepotica zna koliko kod nas ima ljudi koji zive ispod nivoa kojim zive psi? I niko im ne pomaze…

  2. Stvarno verujem u to da osobe koja mogu namerno da ugroze psa ili mačku, mogu da ugroze i čoveka. To nema veze sa tim da li neko voli životinje ili ne. Normalne osobe, koje iz nekog razloga ne vole životinje će ih samo ignorisati ili izbegavati. Psihopate ih muče!

  3. Ne sporim ni iskrenost motiva niti na bilo koji način dovodim u pitanje integritet ali pre nego što postanemo humani po sili zakona bilo bi dobro da na trenutak zastanemo i da se zapitamo koliko se može biti human kad si na primer gladan ili ugrožen na neki drugi način i zašto ovo društvo pre nego što postane humano prema životinjama ne postane humano prema ljudima? Simptomatskom terapijom se ne leči bolest već se samo do izvesne mere smanjuje patnja a letalni ishod je svakako izvestan. Sklon sam da verujem da će se nasilje koje sprovodimo prema svemu pa tako i životinjama u jednom trenutku okrenuti i prema nama samima i nema te sile koja to može da spreči pa mi uz svo dužno poštovanje bilo koji apeli na humanost deluju kao obraćanje zidu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.