Srdan Golubović: Đorđe sada ima kuću

Intervju

Ostavite komentar


  1. Ja ne znam kako neko moze da misli da Centar oduzima decu zato sto neko nema posao ili kucu na svoje ime! Setite se samo dogadjaja iz Alibunara od pre nekog vremena i toga sta se sve desilo zato sto deca nisu izmestena iz porodice na vreme. Film kao fikcija je okej, ali mi ova prica ne pije bas vodu…

    1. Ili je u pitanju „biznis“ sa nameštanjem hraniteljstva..lepe pare..dajte ocu 100 hiljada pa će procvetati i on i deca i biti zajedno. U ovom je društvu sve naopako.

  2. Postovani, istinita prica izgleda malo drugacije. Razlog je potpuno drugaciji za oduzimanja dece, ne siromastvo. Zamolila bih vas da se malo bolje raspitate pre nego sto objavite ovakav clanak nudeci jos vecu reklamu. Imala sam prilike da prisustvujem premijeri u Berlinu na kome je odgovor na jedno od pitanja bio da je film *inspirisan* istinitom pricom, ali da je vecinsko fikcija.

  3. Malo se manipuliše sa tom pričom, aj da vidimo šta je istina. Nešto mi se ne uklapa, OK je film kao fikcija, ali je bezveze da bude u funkciji narušavanja principa rada nekih ljudi.

    1. Lola, mislite socijalnih službi i drugih sistemski umešanih „nekih ljudi“. Prodaja beba, a pre toga krađa i bezbroj drugih mahinacija koje prate društvene anomalije i poremećaje u urušenim društvima kao što je naše. To je toliko veliko da se iskreno nadam da će taj epicentar jednom da bude otkriven i da plate za sve što su uradili. Lično sam mnogo godina bila svedok da stručni radnici nisu radili u interesu onih koje treba da štite već baš ovako kao u filmu u interesu svakog moćnog kabadahiju.

  4. Ne bih da kvarim stereotip o birokratiji,ali… U centrima za socijalni rad rade skolovani strucnjaci,koji timski procenjuju interes dece iz svih uglova. Svaka pprica je za sebe i veoma cesto morate da igrate po tankoj zici,smestiti decu ili ih ostaviti u porodici,mora da se proceni rizik za sve varijante. Sta god da uradite,u riziku ste da pogresite. Svaciji rad je podlozan kritici,ali nemojmo nametanjem sentimentalne price da zanemarimo slozene aspekte zastite dece ,gde se po zakonu ukljucuju centri za socijalni rad.

  5. Filmovi koji nas prikazuju u losem svetlu uvek dobro prolaze na zapadu.

  6. Ko sumnja u film. Neka pronadjena na yt snimak iz bolnice gde se lepo vidi da lekari ne zele roditeljima da pokazu telo umrle bebe, zato sto je po njihovim pravilnicina to medicinski otpad i tako se tretira. Sve se desilo pre max 2 meseca. I sve je dobro zataskano.
    Rad srpskih socijalnih radnika ne zelim da komentarim, samo mogu da pozelim da niko nema posla sa njima.

  7. Izuzetno dirljiva prica ali – izuzetno los i tanak film. Iznenadjujuce i nedopustivo los film

  8. Trebali ste tamo da snimatefilm,a u Boru stvaran događaj koji se desio 02.05.1980

  9. rodjen sam polovinom proslog veka 1950.Prvi put vidim film koji ce preokrenuti sve neuspehe Srpskih pokusaja u tom domenu.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.