Srdan Golubović: Izbor srpskog kandidata za Oskara izgubio legitimitet

Reditelj filma "Otac" za Danas

Ostavite komentar


  1. Jedina cudna stvar je da se filmski radnici bovde necem- cude?! Cemu se cudite, jadnici? Sta tu ima cudno, kad je sve odavno jasno? Nema ovde drzave, kulture, reda, postenja. Ovde su u ziriju Kusturice, Darije, Vulini, Vucici, Vesici, Palme, Atlagici, Jovanovi! Sta je ovde uopste cudno, bre?

  2. Gasi svetlo, tek pravi horor ima da gledamo! Banda SNS je krenula da nas totalno edukuje, do smrti kulture iduha i tela!!!

  3. Antonijeviću, ako imate obraza i samopoštovanja, povucite film iz nominacije. Ako to ne uradite nikad vas ništa u budućnosti neće oprati.

  4. ,,Dara iz Jasenovca“ , je pravi film koji treba da posaljemo svetu, da se sto dalje vidi i zna za nase pretke koji su mucki postradali, A takmicenje treba bar u ovoj situaciji da ostavimo po strani, pa i da je namesteno, zasto da iznosimo prljav ves i lobiramo sami protiv svojeg nacionalnog interesa, pa i da film ne dozivi uspeh, treba mu dati vetar u ledja iz pijateta prema zrtvama.

    1. U cemu je problem? Zato sto ce se cuti za Jasenovac, Balkanski Ausvic? Ekipa koja sebe I dalje smatra avangardnom konacno treba da shvati da su Samo dosadni neo-lib boomeri koji snuju o nekoj zemlji procvetalog neoliberalizma koji ne postoji, niti je igde postojala. Ako vec hoce da ispricaju socijalnu dramu, ta razmazena, oparena, kult elita, sto ne napravise film o Sonji Savic koju su oterali u glad I smrt jer Im se nije uklapala u neo-lib viziju Srbije? To koriscenje izmucenih gladnih nesrecnika, koje posle zovu Dinaroidima, krezubima I sendvicarima je stvarno nemoralno.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.