Srpska književnost na Sajmu knjiga u Moskvi 1Foto: PIxabay/ LubosHouska

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja veliki broj referentnih naslovi srpskih izdavača biće predstavljen na moskovskom Sajmu knjiga koji će biti održan od 5. do 9. septembra.

Organizacija predstavljanja srpske književnosti poverena je Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“, dok je za opremanja štanda zadužena Privredna komora Srbije – Udruženje kreativna industrija. Gosti na Sajmu knjiga u Moskvi biće savremeni srpski prozaisti, pesnici, dramski stvaraoci, esejisti i antologičari: Milena Marković, Vladan Matijević i Nikola Vujčić.

S obzirom da je jedna od tema Sajma obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, pripremljen je izbor dela koji je svojevrsni omaž srpskim piscima stradalim tokom Velikog rata: Vladislavu Petkoviću Disu, Milutinu Bojiću, Petru Kočiću i Milutinu Uskokoviću.

Originalan dodatak toj temi daće iskustva rata prikazana u delima Miloša Crnjanskog i Ive Andrića. Kao poseban prilog biće predstavljena antologija srpske proze o ratu, upravo prevedena na ruski jezik, koju je sastavio Mladen Vesković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari