Srpski PEN centar: Osuđujemo političke intervencije u kulturi

Povodom otkazivanja predstavljanja knjige Žarka Trebješanina

Ostavite komentar

  1. Ja razumijem režim Aleksandra Vučića što je počeo da izriče ove zabrane – on se prije svega plaši istine, a zatim i pametnih ljudi i intelektualaca. Istina i ovakvi mozgovi su najveća opasnost za njegovu dikataturu. A još ovakav inetelektualac, kao što je Trebješanin. E?

Ostavite komentar

Kultura

Pol Sezan "Igrači karata" / Izvor: Sotheby's / Public Domain / Wikimedia Commons

Deset najskuplje prodatih slika svih vremena

Kolekcionarstvo je skup hobi, naročito ako sakupljate remek-dela slikarstva. Najvrednije slike na svetu koštaju više od nekih luksuznih automobila, čamaca i kuća. Ako želite da otkrijete ko su autori slika koje su najskuplje prodate, nastavite sa čitanjem.

Naslovna strana

1. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.