– Osim toga što ima mnogo više prostora i mnogo veću funkciju u priči, lik Golubića je dobio jednu težinu i višeslojnost koja ga čini baš intrigantnim – konstatuje Bergam, koju ćemo kao Maju Davidović pratiti i u novoj, drugoj sezoni „Senki nad Balkanom“.

Ona skreće pažnju da će biti zanimljivo videti i kako se razvija lik Maje Davidović.

– Prošlo je šest godina otkad je došla na čelo Tula i u drugoj sezoni je zatičemo mnogo ozbiljniju i ustrojeniju nego što je bila u prvoj. Međutim kako priča odmiče tako i njen karakter sve više isplivava – kaže Marija Bergam, ne želeći dalje da otkriva tajne i zaplete drugog poglavlja „Senki nad Balkanom“.

Jovana Stojiljković, koja igra zavodljivu forenzičarku Bojanu, zanimljivu pre svega i po tome što je za ženu tog doba veoma obrazovana, moderna i bez dlake na jeziku, nije želela da izdvaja nijedan lik iz serije jer smatra da je svaki dovoljno intrigantan i poseban.

– Mislim da je svaka uloga dovoljno intrigantna i posebna. Serija je žanrovski i scenaristički određena velikim brojem obrta i kompleksnih odnosa likova. Zato je izazov za svakog glumca da igra u ovakvom projektu. Pored glavnih likova iz prošle sezone napisane su nove uloge. Možda će nam njihova nova energija i pojavnost biti najzanimljivije za gledanje – poručuje Jovana Stojiljković.

I u drugoj sezoni očekuje nas poznata ekipa likova koje igraju Marija Bergam, Nenad Jezdić, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković, Miloš Samolov, Srđan Žika Todorović, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Nebojša Dugalić, Branimir Brstina, Marko Živić, Toni Mihajlovski, Petar Arsovski, ali i nove role koje su dodeljene Nataši Ninković, Bogdanu Dikliću, Vesni Trivalić, Filipu Šovagoviću, Marku Grabežu i Igoru Đorđeviću.

Nakon ogromnog uspeha prve sezone „Senki“ u jesen 2018. počelo je snimanje druge sezone. Velika i uigrana ekipa, sa autorom i rediteljem Draganom Bjelogrlićem na čelu, vratila se ponovo u Jatagan malu (napravljenu u filmskom studiju u Barandi) gde su snimljene prve scene ovog dramskog trilera čija je radnja ovog puta smeštena šest godina nakon događaja iz prve sezone.

Glavni likovi Tane (Dragan Bjelogrlić) i Stanko (Andrija Kuzmanović) ponovo se nalaze u srcu misterije koja može promeniti sudbinu Evrope. Međunarodne zavere, tajna društva, ekstremne ideologije, narko-ratovi, dekadencija u osvit katastrofe, istorijska je pozadina uzbudljive potrage za rešenjem misterije jezivih zločina koji potresaju Beograd te 1934. godine. Još ambicioznija u prikazu skrivene istorije Balkana, ova sezona će dati spektakularnu mešavinu akcije i drame, misterije i napetosti, vodeći nas od blatnih ulica Jatagan male pa sve do blistavih bečkih koridora vlasti.

Epski zamah, uzbudljiva akcija, živopisni novi i stari likovi učiniće da druga sezona „Senki nad Balkanom“ ode korak dalje u podizanju standarda domaćeg igranog programa – najavljuje ekipa serije predvođena njenim kreatorom Draganom Bjelogrlićem. On kaže da je šest godina dugačak period i da su se mnoge stvari u životima likova iz serije „Senki nad Balkanom 1“ promenile.

– U samoj ekspoziciji, otvaranju druge sezone serije naše likove zatičemo na čudnim mestima u odnosu na mesta na kojima smo ih ostavili u prethodnom poglavlju – izjavio je Bjelogrlić, dodajući da ne želi da otkriva ništa više od rečenog jer bi to bilo, kako je istakao, „glupo“. Prema njegovim rečima – upravo ugao iz kojeg je rađena druga sezona serijala je znatno pomereniji u odnosu na prethodnu sezonu.

Povezani tekstovi