Šta se desilo Deda Mrazu iz našeg detinjstva, izbor najzabavnijih fotografija i priča: U Parobrodu večeras izložba radova publike 1Foto promo

Publika svih generacija od večeras može da uživa u neobičnoj i zanimljivoj izložbi „Šta se desilo Deda Mrazu“, koja će večeras u 19h svečano biti otvorena u Ustanovi kulture Parobrod (Kapetan-Mišina 6a).

Reč je o izboru najboljih, najzabavnijih i najstrašnijih fotografija i priča koje je publika poslala organizatorima ovog događaja – 20 radova  posvećenih  mitovima i istini o Deda Mrazu.

Projekat je nastao prema ideji autorki izložbe, Jelene Petljanski i Zorane Minčić, koje su istraživale društveni fenomen Deda Mraza u savremenoj potrošačkoj kulturi iz dečijeg ugla.

On opservira problem „Da li ste se i vi plašili Deda Mraza?“ jer se bliže novogodišnji praznici, pokloni i Deda Mraz, naravno.

Na svečanom otvaranju publici će se obratiti Ildiko Erdei, redovna profesorka na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. i Osman Ahmed, multimedijalni umetnik koji je i profesionalni Deda Mraz punih 25 godina.

Izložba „Šta se desilo Deda Mrazu“ trajaće u Parobrodu do 10. januara 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari