Stefan Milenković sa Zrenjaninskom filharmonijom 1Foto: grad Zrenjanin

Violinista Stefan Milenković u pratnji Zrenjaninske filharmonije ponovo je nastupio pred zrenjaninskom publikom, 20 godina od svog prvog gostovanja u ovom gradu.

Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, prva violina i Zrenjaninska filharmonija izveli su odabrani program, na kome su se našle kompozicije Čajkovskog, Štrausa, Sarasatea, Andersona, Sen Sansa, Masnea, Ofenbaha, Limbija, dok je na bis izveden “Marš na Drinu” Stanislava Biničkog.

“Lično poznajem neke od tih muzičara i njihov kvalitet, a publika u Zrenjaninu uvek je srdačna. Na svakom nastupu dajem sto odsto od sebe, očekujem puno energije, entuzijazam i orkestra, srdačnu publiku, toplu atmosferu i sve u svemu, jedan zabavan koncert, jer takav je i program, balansiran da bude atraktivan, ali i težak i zahtevan”, izjavio je Stefan Milenković.

Veliko interesovanje zrenjaninske publike vladalo je za ovaj nastup, a Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije, rekao je da su se potrudili da publici zaista prirede spektakl.

“S obzirom na interesovanje javnosti, razmišljamo da ponovimo koncert, a Stefan Milenković će sigurno u bliskoj budućnosti još jednom nastupiti sa filharmonijom. Zrenjanin može i ume da organizuje, i ima publiku za jedan ozbiljan koncert, kao što je večerašnji, sa Stefanom Milenkovićem i maestrom Mikicom Jevtićem”, rekao je Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije.

Dirigent Mikica Jevtić je rekao da je repertoar koncerta prilagođen novogodišnjem programu.

“Saradnju sa sjajnim Stefanom Milenkovićem realizujemo na obostrano zadovoljstvo i na zadovoljstvo publike. Uvek rado dolazim u Zrenjanin, to je sada već dugogodišnja saradnja, rado sam ovde primljen i uživam da radim sa ovim orkestrom” istakao je Jevtić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari