"Da sprečimo mogućnost da građani Niša budu prevareni": Tamara Milenković-Kerković predložila opoziciji potpisivanje Protokola o nesaradnji sa SNS i SPS 1Tamara Milenković- Kerković: Foto Dveri

Tamara Milenković- Kerković, predsednica niških Dveri i doskorašnja narodna poslanica, pozvala je opozicione koalicije, stranke i grupe građana koje učestvuju na predstojećim lokalnim izborima u Nišu da potpišu Protokol o nesaradnji sa SNS i SPS.

„Ozbiljnost borbe koja je pred opozicionim akterima i interesi Nišlija koje opozicija zastupa, zahtevaju da sve opozicione stranke, grupe građana i koalicije koje su već najavile svoje učešće na izborima, kao i one koje će se tek pojaviti, Nišlijama već sada daju odgovor na samo jedno i jednostavno predizborno pitanje, koje glasi: Da li se obavezujete da nakon izbora kako grupno, tako ni pojedinačno, nećete sarađivati sa SNS-om i SPS-om, kao nosiocima dvanaestogodišnje lokalne vlasti? Ja svoj potpis stavljam, a pozivam i sve kolege iz opozicije da to učine“, rekla je ona.

Milenković- Kerković, koja je i pripadnica udruženja „Nišlije da se pitaju“, navela je da je politička scena skoro kompletirana saopštenjem dr Dragana Milića da je formirao Grupu građana koja će izaći na izbore, te da ostaje da se odgovori na ovo važno pitanje, bez kojeg je svako dalje predstavljanje programa i kandidata- bespredmetno.

„Ako Nišlije pre izbora ne znaju da li su politički subjekti u Nišu spremni na potpisivanje Protokola o nesaradnji sa aktuelnom vlašću pre i posle izbora, a postoje politički akteri koji se predstavljaju opozicionim, ali ne žele da se obavežu na jedan ovakav akt sada,  onda je rizik da građani budu prevareni ogroman i politička utakmica može biti fingirana u korist vlasti“, kazala je.

Ona je naglasila da Nišlije to „od nas očekuju, i to je najmanje što zaslužuju u vremenu u kome je teško razlikovati istinu od laži“.

Dodala je da je pred opozicionim strankama u Nišu istorijska odgovornost da nakon 12 godina „smene lokalnu vlast jednog kleptokratskog režima, najgoru koju je Niš video“.

„Svest Nišlija o nužnosti promene ovakve vlasti zajedno sa niskim rejtingom SNS-a i njihovih trabanata u Nišu, stvaraju mogućnost da Niš postane prvi slobodan Grad u Srbiji“, navela je ona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari