Struka i javnost zaprepašćeni izborom novog v.d. direktora MSUB

Ostavite komentar


  1. To je u redu. Plan je nande rasprodavati eksponate i lovu deportovati Stranci i Gazdi( vidi Krusik, Jovanjice, firme i investicije za ceste..). Vozi, brale!

    1. Haha. Pogrešno se izrazila. On je likovni umetnik, završio je Fakultet primenjenih umetnosti, smer, keramika. I dalje, nekvalifikovan.

  2. Kad Jelena Žarković za Kiša kaže da je neki keramičar, da li slikara zove molerom, a skulptora zidarom? Nigde reči šta je sve taj čovek pokrenuo, a mnogo toga je uradio. Pritom ne sporim stručnost i znanje kandidata koje je pomenula u tekstu.

  3. To je loše za muzej, ali je valjda trebalo da dođe do ovoga kako bi Beograđani shvatili kako to izgleda na lokalu. U celoj Srbiji na prste jedne ruke možete izbrojati stručne ljude u istitucijama kulture. I Nebojša Milenković koji ovo komentariše ima primer u svojoj kući, u celoj Vojvodini je tako, a što je mesto manje situacija je gora. MSUB je bio zaštićen kao beli medved i bilo je vreme da se probude i da vide šta se radi oko njih.

  4. Moju nekada uspešnu firmu, Stočarsko veterinarski Centar Krnjača, su upropastili i zatvorili na isti način i javnost niti je zaprepašćena a struka još manje. Prvo je imenovan upravni odbor bez imalo kompetentnosti i iskustva, a zatim postavljen traktorista Dejan Đokić, SNS bot da bude v.d. direktora, koji je sam sebi ukinuo ono v.d. a onda kada je firmu kompletno uništio pobegao.

  5. Na isti način je uništen i Stočarsko veterinarski Centar Krnjača. Postavljen nestručan Upravni odbor a zatim i bez ikakvog konkursa imenovan direktor, traktorista koji je pokrao i opustošio firmu!

  6. Stvarno ne znam zašto Zoran Erić (ako je to onaj kompozitor u penziji) odgovara i on, kao, ima reference (!?)
    Mnoogo se lupeta, tek da se kaže nešto i da se bude protiv!

  7. Nastavak rušenja državnih institucija. Na žalost, ovo me nije uopšte iznenadilo. Sve je to u skladu sa stavom Prvorođenog o profesorima, doktrima nauka, sudijama, tužiocima i drugim visokoobrazovanim ljudima, profedionalcima i intelektualcima. Takvi mu ne leže jer misle svojom glavom.

  8. Bez komentara. Ovo je još jedan skandal. Naša zemlja i vlada nezaziru više ni od čega. Mrak u kome živimo.

  9. Navise me zanima u ovom depresivno-psihoticnom mracnom drustvu odakle tolika potreba da se na sve pljune, zabagri, ocrni…napamet i bez iole uvida u nekakvu istinu. Obicno je odgovor na ovakvo pitanje licno nezadovoljstvo i mrznja prema sebi, kompleks inferiornosti… Svi kompletno na terapiju!
    Mozda bi vam bilo lakse da na ovakve pozicije dolaze vec provereno omrazeni politicki likovi za koje cesto nikada niste ni culi i koji drze institucije u mraku sa gomilom prasine?

  10. Fondacija Milenin dom -Galerija Milene Pavlović Barilli u Požarevcu je zadužbina Milene i Danice p.Barilli,osnovana kao takva 1997, godine, kada joj je vraćena sva pokretna i nepokretna imovina,sa zabranom otuđenja i hipotekarnog opterećenja. No, Grad Požarevac se nameračio na poslovni prostor koji Fondacija izdaje u zakup, pa je samoinicijativno u Službi za katastar nepokretnosti, prekrojio Zaključak Opštinskog,kao zemljoknjižnog suda i nepokretnost pre godinu dana uknjižio na ime grada iako je Rep.Geodetski zavod poništio rešenje SKN.Za upravnicu je postavljena ekonomista sa Megatrendom,koja mobinguje kustosa,preti otkazom. Zapošljavaju se rođaci i prijatelji i na kraju, Fondacija, koja je registrovana u Ministarstvu kulture RS, postade „ustanova“ i budžetski korisnik, iako nije registrovana u Privrednom sudu,i pored toga što je prekršena Odluka o osnivanju.

Ostavite komentar


Kultura

Za predsednika Matice srpske ponovo izabran Dragan Stanić 10

Za predsednika Matice srpske ponovo izabran Dragan Stanić

Na redovnoj Skupštini Matice srpske, koja je danas održana u Novom Sadu, za njenog predsednika u narednom četvorogodišnjem periodu izabran je književnik i profesor Filozofskog fakulteta Dragan Stanić, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu, saopšteno je danas.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.