Sumnjivo lice: O promenama, koje se u Srbiji večito čekaju 1

Klasik srpske dramaturgije,Sumnjivo lice Branislava Nušića kao polazna tačka za pričanje priče o promenama, koje se u Srbiji večito čekaju, a teško i sporo događaju…

…ali i predstava o genijalnosti i talentu pisca, koji je sve bolesti našeg, savremenog društva umeo da dijagnostifikuje još 1887. kada je ovaj (i za tadašnje pojmove: kontroverzni) komad napisao.

Junsko izvođenje Sumnjivog lica Reflektor tetara zakazano je za 22. juna od 20 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Sumnjivo lice je u režiji Vojslava Arsića, a izvedbeni tekst i dramaturgiju potpisuje Milena Bogavac.

Cilj ove predstave nije samo da konstatuje stanje stvari, već i da postavi pitanje: zbog čega su one nepromenjive? Ima li ovo društvo želju da se menja? I šta je to što nas navodi da beskonačno mnogo puta ponavljamo iste greške?

 U ovoj postavci postavlja se pitanje o kritičkom potencijalu ove komedije.

mesto lakoće i razbibrige, ova predstava tera vas da se zamislite: na koji način sistem prisvaja anti-sistemsku umetnost i kako kontroverzni, osporavani tekstovi na kraju postaju klasika, lektira za osnovnu školu?

Sumnjivo lice tretiramo kao politički komad, preispitujući da li se i u kojoj meri društvo promenilo od trenutka kada je napisan, pa do danas.

U predstavi igraju: Zoran Pajić, Jelena Bogavac, Isidora Simijonović, Đorđe Živadinović Grgur, Marko Panajotović, Uroš Novović, Aleksandar Jovanović, Aleksandar Vučković i Predrag Vasić.

Pre godišnjih odmora, ispitnih rokova i letnjeg raspusta provedite kvalitetno vreme u buntovnom i unikatnom teatru, pozivaju iz Reflektor teatra.

Reflektor teatar je nezavisna omladinska pozorišna produkcija, koja stvara i razvija se bez institucionalne i stalne finansijske podrške. Osnovna ideja njihovog rada je stvaranje pozorišne zajednice i inovativnih produkcijskih rešenja, koja bi omogućila da publika uživa u edukativnim i savremenim pozorišnim sadržajima, a mladim autorima, glumcima i glumicama da dobiju priliku da dostojanstveno prezentuju svoj rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari