"Suton" u Madlenianumu 2. februara 1

U četvrtak 2. februara od 19.30 časova na repertoaru Opere i teatra Madlenianum je nacionalna opera „Suton“ Stevana Hristića, u režiji Nebojše Bradića.

Kako je saopšteno iz Madlenianuma, ovo izvođenje je i svojevrsno obeležavanje jednog od značajnih jubileja Madlenianuma – proslava 18 godina od prve održane premijere u ovom teatru, davne 1999. godine.

Po tradiciji, za Dan pozorišta se izvodi poslednja izvedena premijera, a ovoga puta to je upravo nacionalna opera „Suton“, koja je svoju premijeru doživela 22. oktobra 2016. godine, u okviru BEMUS-a.

Nakon velikog uspeha predstave i interesovanja publike, usledilo je i izdanje knjige „Pred Sutonom Vojnovića i Hristića“ u izdanju Madlenianuma i Muzikološkog društva Srbije, a nakon toga su stigla i priznanja.

Suton je, po izboru novina NIN, zaslužio prvo mesto na top listi muzičkih događaja u Srbiji u 2016. godini. A upravo na dan proslave Dana pozorišta, Madlenianumu će biti uručena i prestižna nagrada časopisa Muzika klasika, čime je nacionalna opera SUTON proglašena najboljim muzičkim događajem u svojoj kategoriji u 2016. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari