Sutra počinje 15. Etno festival Kladovo 2021 1Foto: Turistička organizacija opštine Kladovo

Osmišljen kao smotra narodnog stvaralaštva, tradicije, culture, hrane, pića i tradicionalne nošnje kladovski Etno festival je svakoga jula okupljao više hiljada učesnika i posetilaca iz Srbije i inostranstva. Ovogodišnji, jubilarni 15. biće organizovan u nešto drugačijem formatu, a sve u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u zemlji i svetu.

Prepoznatljiv po izložbi narodnih rukotvorina i predmeta nastalih u radionicama u kojima se koriste i neguju stari zanati, 15. “Etno festival Kladovo 2021” odvijaće se sutra i u subotu u glavnoj gradskoj ulici, kao i u tvrđavi Fetislam.

– Tokom dva dana trajanja festivala svoje eko proizvode i ručne radove prezentovaće izlagači iz cele Srbije na preko sto tipskih štandova koji će kao i ranijih godina biti postavljeni u ulici 22.septembra. Kulturno-umetnički program biće održan u srednjovekovnoj tvrđavi Fetislam gde će biti postavljena bina za održavanje kulturno-umetničkih događaja.Pored nastupa folklornih društava, u subotu veče biće održan concert Lepe Brene – kažu u Turističkoj organizaciji opštine Kladovo koja je organizator manifestacije, dodajući da će događaj biti organizovan uz sprovođenje svih mera na suzbijanju bolesti kovid 19, propisanih od strane Vlade Republike Srbije, tako da će ulaz u tvrđavu biti strogo kontrolisan i ograničen.

Sutra počinje 15. Etno festival Kladovo 2021 2
Foto: Turistička organizacija opštine Kladovo

– Ulaz će biti dozvoljen samo osobama koje poseduju potvrdu o vakcinaciji, osobama koji poseduju potvrdu o preležanom virusu i osobama sa potvrdom o negativnom PCR testu ili o brzom antigenskom testu na kovid 19 – ističu u Turističkoj organizaciji Kladovo.

Zbog izložbe narodnih rukotvorina biće izmenjen režim saobraćaja u glavnoj gradskoj ulici, ulici 22. septembra, u kojoj će biti zatvorena deonica od gradske česme do raskrsnice sa Obilićevom ulicom.

Ova privremena  promena režima i dvadesetčetvoročasovna obustava saobraćaja biće na snazi do 1. septembra i  u tom periodu ovaj deo ulice 22. septembra biće pešačka zona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari