Sutra u Novom Sadu izložba o medijskim radnicima u središtu društvenih sukoba i previranja 1Foto: Pixabay/Ionut84

Izložba „Stringeri“, koja govori o medijskim radnicima u središtu društvenih sukoba i previranja, biće otvorena sutra uveče u Kineskoj četvrti u Novom Sadu.

Kako su saopštili organizatori, rad medijskih radnika predstavlja osnov humanističke tradicije u fotografiji, dokumentarnom filmu, štampanim i elektronskim vestima, ali i propagandi, politici i kulturi sećanja.

„Raznoliki koliko i ljudi bez kojih ne mogu, stringeri su uglavnom tražili da nađu načina da ispričaju priču, možda čak i prežive, pokušavajući da očuvaju bar malo nezavisnosti i integriteta, bez obzira na njihov položaj privrednog podređenog“, piše u saopštenju.

Biće izloženi radovi autora među kojima su Molhem Barakat, Valeri Bezhenar, Vilhelm Brase, Andrei Čaban, Džejk Dinen, Maks Gafovskij, Alina Galo, Mendel Grosman, Aimania Hikari, Ivana Maksić, Nada Mezina, Vladimir Miladinović , Ali Mustafa, Nickolaj Omelčenko, Debra Rejmundo Alkison, Henrik Ros, Fajgel Lazebnik.

Otvaranje izložbe najavljeno je za 20 časova a kustos je Nikola Radić Lucati.

Izložba će trajati do 9. avgusta i biće otvorena za posetioce svakog dana od 10 do 22 časa, uz besplatan ulaz.

Izložbu realizuje Centar za istraživanje i edukaciju o Holokaustu – CIEH, u okviru programa Novi Sad – Evropska prestonica kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari