Svetislav Goncić: Hoćemo li da raščistimo sa starim sistemom?

UK “VUK”

Ostavite komentar


  1. Gospodina Goncića, počevši od njegove otvorene (a za mene šokantne), podrške vladajućem represivnom aparatu, više ne uzimam za ozbiljno. Opasan je kao i ekipa koju je podržao. Nadam se još vrlo kratko.

  2. Slažem se sa tim da je potrebna promena funkcionisanja pozorišta. Vi danas u većim ansablima imate glumce koji 10 i više godina nisu imali premijeru, a primaju platu. Ali problem ovoga počinje u obrazovnom sistemu. U Srbiji svake godine ako uračunate i privatne akademije izađe blizu 100 novih glumaca! Pa mi bi po tom broju mogli da "nahranimo" Bolivud. U Slovačkoj, primera radi, imate samo dve akademije za glumu. Kod nas, samo u BG imate 3, 4, pa još Novi Sad, Niš, K. Mitrovica i nešto u N. Pazaru. Banja Luka takođe ima akademiju sa dosta studenata odavde koji će se vratiti i tržiti posao. Pri tom nemate ni jednu akademiju za lutkare. Sa režijom je slično. Ovo se naravno odnosi i na druge profesije, koje nisu vezane za pozorište i umetnost. Kod nas kao da se ne radi nikakva procena za potrebama visokoškolovanih radnika. Danas je unosno biti programer i imate skraćene i produžene kurseve, gomilu smerova… za 5 godina ćemo biti zatrpani programerima koji ne mogu da nađu posao.

  3. Gledala sam skoro predivan intervju sa Sonjom Savic gde je pricala o njihovom zajednickom odrastanju i druzenju, sistemu vrednosti, muzici….. Stidela bi ga se danas.

  4. G-dine Goncicu, zelim da kazem, da ste vi UK "Vuk" dobili na poklon, da radite sta hocete, bez obaveze da podnosite ikakve racune, jer vam je reper poslovanja predhodna losa finansiska situacija u VUK-u, a koja je proistekla iz mnogo nerazjasnjenih razloga. Ti razlozi bi se lako mogli sagledati pregledom nalaza komisije koja je vrsila reviziju poslovanja UK "Vuk" do trenutka preuzimanja osnivackih prava i obaveza grada Beograd od GO Zvezdarai koji su iz meni nepoznatih razloga sklonjeni u zapecak.Izadjite u javnost i recite sta ste zatekli, koja dugovanja i ko ih je isplatio ? A onda kazite sta ste vi uradili i kakve finansiske efekte ste ostvarili? Ovo sto ste na pocetku izjavili , da je UK "Vuk Stefanovic Karadzic" mlada ustanova, je smesno samo zato sto je tada promenila naziv iz dotadasnjeg UK "Vuk" . Zao mi je sto je GO Zvezdara dopustila da jedna takva ustanova, koja je morala da bude u rukama gradjana Zvezdare kao hram kulture svih oblasti , i svih uzrasta, a ne da postane vruc krompir za neznalice, ili partiski plen za politicke zasluge.

  5. E Bule, Bule… Bio si cool lik, a onda si se prodao. Tu ljagu neces moci nikada sprati sa sebe, jbg.

  6. Bule.ne.menja.se.kulturna.politika.sa.vucicem.i.njegovim.
    ministrom.kulture.vukosavljevicem.

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.