Svetska premijera filma „Vodi me, gde god“ Nikole Polića na nezavisnom američkom Pendance festivalu 1Foto promo Filmski centar Srbije

 

U okviru zvanične selekcije 6. nezavisnog Pendance Film Festivala, 14. maja premijerno će biti prikazano kratko ostvarenje „Vodi me, gde god“ reditelja Nikole Polića, nastalo u okviru Kino radionice, neformalnog udruženja filmskih stvaralaca, i u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, objavio je Filmski centar Srbije.

Polić je svoj desetominutni film snimio po scenariju Aleksandre Jovanović, a u kratkom sinopsisu je navedeno:
„Milica (23) se vraća u prazan stan posle izlaska u grad i rasprave u alkoholisanom stanju sa bivšim dečkom. Postiđena zbog njegovog odbijanja da krene sa njom, želi sve da zaboravi, ali nemir je i dalje drži…“.

Glavne junake igraju Milena Božić i Aleksandar Dimitrijević, direktor fotografije je Milan Petković, animaciju je uradila Isidora Vulić, montažu Mila Delić, dizajn zvuka Jana Baljak, za kolor-korekciju je zaslužan Marko Milovanović, a scenografiju i kostime potpisuje sam reditelj Nikola Polić.

Producent filma „Vodi me, gde god“ je Miroslav Đurđević, a ovogodišnje izdanje američkog Pendance festivala odvijaće se od 12. do 14. maja, pod sloganom „Story Over Everything“.

Nikola Polić je 2021. osnovao Kino radionicu sa grupom saradnika radi ostvarivanja ciljeva u oblasti kinematografije, kulture i medija.

Ciljevi udruženja su podsticanje i podržavanje kulturno-umetničkog stvaralaštva, a samim tim i buđenje svesti društva o značaju uticaja kulture i kreativnog razvoja kroz filmska ostvarenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari