Svetski dan horskog pevanja u Zaječaru 1

Svetski dan horskog pevanja ( World choral day) biće obeležen u Zaječaru večeras u 18 sati , velikim koncertom u sali Pozorišta.

Nastupiće osam horova : Hor OŠ ,,LJuba Nešić“, Dečji hor i Hor ,,Hrama Rođenja Presvete Bogorodice”, Vokalni sastav „Ž-dur“ , Kamerni hor „Lavirint , Gradsko pevačko društvo „Stevan Mokranjac“ , svi iz Zaječara kao i Gradsko pevačko društvo „Mokranjac“ iz Negotina i Hor „Sveti kralj Stefan Dečanski“ iz Knjaževca, navodi se u saopštenju.

Svetski dan horskog pevanja proslavlja se 28 godina, svake druge nedelje u decembru , ili oko tog datuma. Svake godine, menja se tema Svetskog dana horskog pevanja, a za 2018.godinu tema je kraj Velikog rata. S obzirom na to da je zvaničan datum završetka Prvog svetskog rata 11. novembar 1918 godine, i da je ovaj datum blizu druge nedelje u decembru dogovoreno je da se Svetski dan horskog pevanja obeležava u periodu od 11. novembra do 16. decembra 2018.godine, kako bi se nizom koncerata priredila zapažena komemoracija .

Organizator koncerta u Zaječaru povodom Svetskog dana horskog pevanja je Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „ Zoran Radmilović”, a pokrovitelj Grad Zaječar. Ulaz je slobodan.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari