Tasovac ponovo predložen za direktora Filharmonije 1Foto: Medija centar

Upravni odbor Beogradske filharmonije (BF) danas je Ministarstvu kulture i
informisanja, posle sprovedenog konkursa, predložio da se za direktora Filharmonije izabere Ivan Tasovac, objavljeno je na sajtu BF.

Na konkurs, raspisan 10.novembra, stigle su prijave dvojice kandidata, Tasovca, koji je nekada bio direktor BF (2001-2013. godine) i LJubiše Jovanovića, redovnog profesora flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i nekadašnjeg člana Filharmonije (1998-2004).

Upravni odbor Filharmonije je 12. decembra obavio razgovore sa oba prijavljena kandidata, u prisustvu zainteresovanih zaposlenih.

Oni su, takođe, uputili pitanja kandidatima koji su na njih odgovorili. Posle toga, Upravni odbor je održao sednicu, na kojoj je utvrdio konačnu tabelu sa bodovima kandidata i
mišljenje o njima.

Mišljenje Upravnog odbora i zaposlenih o kandidatima kvantitativno je izraženo brojem bodova, kojih je ukupno 100, a njihov broj je bio unapred određen pravilima konkursa.

Kriterijumi za bodovanje bili su rukovodeće iskustvo, profesionalna biografija, kvalitet predloženog programa rada i razvoja, rezultat glasanja zaposlenih i utisak na intervjuu.

Na osnovu ovih kriterijuma, Jovanović je dobio ukupno 43 boda, dok je Tasovac imao 96,5 bodova.

Obrazložena lista kandidata dostavlja se Ministarstvu za kulturu i informisanje, radi podnošenja predloga Vladi Srbije.

U skladu sa Statutom Beogradske filharmonije koji nalaže transparentnost u radu Upravnog odbora, obrazložena lista kandidata i ova odluka objavljeni su i na internet stranici
BF na dan potpisivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari