Tom Henks donirao krv za istraživanje vakcine protiv korona virusa 1Foto: EPA-EFE/DAVID SWANSON

Holivudski glumci Tom Henks i Rita Vilson, nakon oporavka od korona virusa, donirali su svoju krv za pomoć u istraživanju vakcine za kovid-19.

Poznati glumac izjavio je da su njegova supruga i on dobrovoljno donirali svoju krvnu plazmu za terapiju zaraženih od virusa, ali i da su svoju krv dali za istraživanje vakcine koja bi ubuduće sprečila širenje epidemije.

„Nakon što smo ozdravili, pitali smo se šta sada. Kako možemo da pomognemo?! Kada smo saznali da sada nosimo u sebi antitela, sami smo poželeli da damo svoju krvu“, izjavio je glumac u podkastu NPR mreže „Wait Wait…Don’t Tell Me!“. Henks se našalio da bi voleo da se vakcina, ako nastane iz njegove krvi, nazove „Henkcina“.

On i njegova supruga i koleginica Rita Viloson sada se, kako je objasnio, osećaju odlično. Henks je istakao da je Rita imala ozbiljnije probleme sa korona virusom nego on, budući da je imala višu temperaturu i da je u potpunosti bila izgubila čulo ukusa i mirisa tokom tri nedelje lečenja.

Podsetimo, glumački i bračni par razboleo se u Australiji početkom marta, tokom snimanja novog filma Baza Lurmana o Elvisu Prisliju. Nakon što su bili pozitivni na kovid-19, proveli su neko vreme i u jednoj bolnici u Sidneju.

Po ozdravljenju i po isteku karantina, vratili su se u Los Anđeles krajem marta, gde, kao i većina sveta, provode vreme u samoizolaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari