Traže se donori: Scenaristi Srđanu Koljeviću neophodna transplantacija jetre 1foto: Sajt FDU

Srđanu Koljeviću, scenaristi, neophodna je transplantacija jetre i potreban je donor, napisao je glumac Milan Marić u svom postu na Tviteru.

„Srđanu Koljeviću neophodna je transplantacija jetre. U krugu porodice nema kompatibilnog donora. Traži se živi donor krvne grupe 0, prosečne građe, a podudarnost se utvrdjuje analizom krvi. Procedura podrazumeva donaciju dela jetre: operaciju i oporavak u bolnici nedelju dana. Donoru se jetra regeneriše u celini u roku od 6-8 nedelja. Ako ste krvna grupa 0 i želite da budete na listi potencijalnih donora, kontaktirajte Bojana Vuletića na tel +381 64 1714 993“, napisao je  glumac Milan Marić na društvenim mrežama.

Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji.

Po sopstvenom scenraiju režirao je dva filma „Sivi kamion crvene boje“ i „Žena sa slomljenim nosem“.
Film Sivi kamion crvene boje (2004), dobio je 11 međunarodnih nagrada na 40 festivala, (uključujući i nagradu Ministarstva kulture Nemačke za najbolji film), kao i 13 nagrada na domaćim festivalima.

Godine 2007. bio je ko-scenarista filma Klopka, prvog srpskog filma koji je ušao u uži izbor za nagradu Oskar, i prvog srpskog scenarija čija su prava za rimejk otkupljena u Holivudu.
Radio je i kao saradnik za međunarodne odnose ispred Jugoslovenske kinoteke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari