U Gračanici premijerno izvedena predstava "Žene iz Troje" 1Foto: Pozorište Zoran Radmilović

U Narodnom pozorištu Priština u Gračanici sinoć je premijerno izvedena predstava „Žene iz Troje“, po Evripidovom tekstu, u režiji Nebojše Bradića.

Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine , Narodnog pozorišta Timočke Krajine “Zoran Radmilović” i udruženja, Dunav fest”, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Večeras će predstava biti izvedena u Zvečanu, a zaječarska premijera očekuje se krajem avgusta na ,,Antika festu” na Romulijani.

„Ovo je priča o posledicama jednog nepotrebnog rata koji je srušio jednu kulturu, a drugoj naneo nenadoknadive gubitke”, ističe reditelj predstave navodeći da je želeo da ukaže kako se radnja ove drame može događati svuda i u svakom vremenu.

Kostimograf je Marina Vukasović Medenica, kompozitor je Zoran Erić a za scenski pokret i govor pobrinuli su se Vera Obradović i Vlado Kerošević.

Glumačku ekipu čine glumci ansambala prištinskog i zaječarskog pozorišta, uz nekoliko spoljnih saradnika: Ivana Kovačević, Ana Bretšnajder, Milena Jakšić, Isidora Građanin, Igor Damnjanović, Nebojša Đorđević, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Irena Stanković, Viktorija Arsić, Jelena Orlović,  Tamara Tomanović, Olivera Bacić i Katarina Jeličić

Predstavu „Žene iz Troje“ imaće priliku da vidi publika širom Srbije, na prestižnim letnjim festivalima: „Viminacijum fest“, „Novi Tvrđava Teatar“, „Teatar u tvrđavi“, „Nišvil Teatarski Festival”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari