U mejnstrim pozorištima sve podseća na ustajalu močvaru

Filip Gajić, glumac i reditelj, o "svom" Dorćolskom narodnom pozorištu, (još) jednoj alternativnoj sceni u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Filipe Gajiću, sve si tačno rekao. Ali močvarno tle srpskih pozorišta ne poznaješ skro-na-skroz. Za početak, dođi u Niško „pozorište“ da osetiš vonj tresetišta pre no što se pretvori u naftu. A onda kreni dalje unakrst kroz južni deo Srbije. Osim retkih izuzetaka (koja pokušavaju kulturtregeri vlasti da dave memlom) nećeš, osim sala, sedišta i pozornica, videti niti jedan teatar.

  2. U beogradskim pozoristima je zaista glib i blato, ali raj za mediokritete. Ne znam Filipe da li bi bila dovoljna politicka volja da se to promeni. Po politickim kadrovskim resenjima promene nisu ni na vidiku…. ali valjda ce jednom i to morati da se dogodi. Za to vreme neka bar pojedinci kidaju….

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.