U niškoj opštini Medijana počela likovna kolonija 1Foto: Opština Medijana

Likovna kolonija, koju drugi put organizuje opština Medijana sa multimedijalnim udruženjem „Car Konstantin“, otvorena je danas u Nišu.

Na Likovnoj koloniji će do 15. jula 2022.godine učestvovati 12 umetnika, koji će boraviti u odmaralištu „Gaj“ u Divljani.

Na ovogodišnjoj koloniji učestvuju Goran Nikolić – Pikaso iz Doljevca, Bata Anđelković -Bata iz Vučja, Jelena Stošić, Jelena Krstić, Suzana Milojević, Milovan Penkov i Boža Milić –Tisin iz Niša, Slaviša Ljubomirović iz Svrljiga, Ljubomir Cekić iz Prokuplja, Gvozden Antić iz Vladičinog Hana i Branislav Milenković – Palma iz Vučja.

„Divljana je izuzetno inspirativan prirodni ambijent za umetnike. Pozivamo mlade umetnike da učestvuju u humanitarnim događajima i aktivnostima, jer dobro se, uvek dobrim vraća“, rekla je Stošićeva.

Umetnica je istakla da je drugi put sna ovoj koloniji i zahvalila se  opštini Medijana „na sjajnoj organizaciji i pruženoj ruci saradnje“ .

„Prvu koloniju organizovali smo 2020. godine, u Parku Sveti Sava, u susret slavi
opštine Medijana, Sveta Petki. Cilj je skupljanje sredstava za Ginekološko – akušersku
kliniku u Nišu, kroz promociju kulture i likovnog stvaralaštva“, rekao je predsednik Medijne Nebojša Kocić, na prijemu za umetnike.

Kocić je pozvao građane i kompanije da pokažu društvenu odgovornost i učestvuju na aukcijama, koje će biti organizovane na jesen

Kolonija će biti zatvorena u petak, 15. jula, u Svetosavskom parku, u 11 časova.

Više informacija iz ovog grada pogledajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari