U Pozorišnom muzeju u Zaječaru biće obeleženo 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića 1Foto: M.S. / Danas

Prigodnim programom, uz učešće zaječarskih glumaca, sutra će, 11. maja, u 12 sati u Pozorišnom muzeju u Zaječaru biti obeleženo 90 godina od rođenja Zorana Radmilovića, velikog srpskog glumca koji je svojim jedinstvenim darom obeležio drugu polovinu XX veka i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije.

Nakon kraće besede i poezije o Radmiloviću, biće emitovan i dokumentarni  film „Glumčina“, rađen u koprodukciji Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ i City produkcije iz Niša. Saradnik na scenariju je Milan Caci Mihailović, a reditelj filma je Vladimir Ristić.

U filmu učestvuju: Milan Caci Mihailović, Selena Vicković, Dušan Kovačević, Mira Banjac, Vladimir Đuričić, Bratislav Đorđević, Seka Sablić, Miloš Vešović, Zdravko Šotra, Goran Marković, Svetlana Bojković, Aljoša Vučković, Goran Sultanović, Novica Nikić, Milica Kralj i Ljuba Milunović.

Dokumentarni film o Zoranu Radmiloviću „Glumčina“ biće emitovan sutra na više televizija: B92, na Film klubu i na Bosansko-hercegovačkoj televiziji FACE.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari