U zaječarskom pozorištu biće izvedena kamerna predstava “Zjapina” 1Foto: M. S. / Danas

U zaječarskom pozorištu u četvrtak 14. decembra premijerno će biti izvedena kamerna predstava „Zjapina“ po tekstu Miloša Latinovića i Stefana Gajića, koji je i režirao komad.

Dramski teskt „Zjapina“ inspirisan je prozom Živojina Pavlovića , „Zid smrti“ i „Vašar na svetog Aranđela“ i  „Lapot“, zatim knjigom „Raslo mi je badem drvo i druge priče“ , kao i esejističkom zbirkom „O odvratnom“.

Živojin Pavlović  је dobar deo svoje mladosti proveo kod dede, u selu Vratarnici, a i dobar deo njegove proze, zapravo, zasnovan je na gotovo mitskom prostoru Timočke Кrajine.

Igraju: Branislav Mijatović – Vuk Babić mlađi, Miloš Tanasković – Vuk Babić stariji, Marija Mrvica Stanković – Sonja Spalajković, Gabrijel Bećarević- Budimir Vidaković, Fuad Tabučić – advokat Spalajković, Ana Bretšnajder – Zora, Jovan Veljković – NN, Jelena Rajić – (GLAS IZ OFF-A) medicisnka sestra.

Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na blagajni pozorišta u sredu 13. decembra od 9 do 15 i na dan premijere u četvrtak 14. decembra od 13 do 20 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari