Umetnički paviljon Cvijeta ZuzorićFoto: A.K./ATAImages

I dalje nije formirana radna grupa za rešavanje imovinsko pravnog statusa paviljona Cvijeta Zuzorić, navodi Udruženje likovnih umetnika Srbije.

Na insistiranje Ministarstva kulture da se hitno obrazuje Radna grupa za rešavanje imovinsko pravnog statusa UP “Cvijeta Zuzorić” koje je Ministarstvo kulture uputilo udruženju u utorak, 13. novembra, Upravni odbor ULUS-a je već narednog dana dostavio odgovor sa imenima svojih predstavnika koji bi prisustvovali sastanku Radne grupe pri tom izražavajući svoj stav o institucionalnim nadležnostima.


Do danas, ULUS nije dobio zvanično obaveštenje da je Radna grupa formirana, navodi to udruženje, prenosi N1.

Vojislav Klačar, predsednik Upravnog odbora ULUS-a kaže da su uprkos nepoverenju u Ministarstvo poslali imena za rad u Radnoj grupi, ali ona i dalje nije formirana.

U međuvremenu, ULUS je pokrenuo i peticiju.

„Zbog izostanka obnavljanja ugovora ULUS-u kojim se garantuje pravo upravljanja objektom UP „Cvijeta Zuzorić“ na ime višedecenijskog prisustva u ovom prostoru, te uzimajući u obzir da je Paviljon izgrađen uz doprinose građana i građanki Srbije 1928. godine s namerom da bude trajni dom umetnika, pozivamo sve zainteresovane da se pridruže i potpišu peticiju upućenu Vladi Srbije kako bi dali podršku ULUS-u u borbi za ostvarivanje prava na ugovor koji reguliše upravljanje i korišćenje obekta.

ULUS su u zahtevima do sada podržali: Univerzitet umetnosti u Beogradu, UNESCO Katedra za kulturnu politiku, Međunarodna asocijacija umetnika AIAP-IAA , Srpsko književno društvo i brojni pojedinci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari