Umetnici vode kroz izložbu „Identiteti“ u ARTE galeriji 1Foto: Promo

Izložba slika velikog formata, Identiteti, peta po redu u okviru projekta Kolekcionar kao kustos i selektor u ARTE galeriji, postavljena u sva četiri izlagačka prostora u Beogradu (Andrićev venac 4, Andrićev venac 12, Kralja Milana 3 i Kralja Milana 48), već mesec dana privlači veliku pažnju publike.

U petak, 11. novembra, kroz izložbu vode upravo umetnici čiji radovi su predstavljeni na ovoj izložbi. Budući da se izložba odvija u četiri različita prostora istovremeno, vođenja su organizovana u dva termina i na dve lokacije ARTE galerije.

Umetnici koji će se sresti sa publikom su Maja Obradović, Ivan Gračner i Ivan Šuletić u 17.00 u ARTE galeriji na adresi Kralja Milana 3, i u 18.00 u galeriji na adresi Kralja Milana 48.

Pored pomenutih umetnika, stručnom vođenju prisustvovaće i kustosi ARTE galerije: Anđela Maletić, Drago Rakočević, Jana Milosavljević i menadžerka galerije, slikarka Tijana Gogić.

Izložba Identiteti predstavlja radove savremenih umetnika koji su nastajali tokom poslednjih šest decenija. Predstavljeni su radovi velikog formata više od 70 autora.

Umetnici vode kroz izložbu „Identiteti“ u ARTE galeriji 2
Foto: Promo

Pored umetnika koji će razgovarati s publikom, treba istaći još da se na ovoj izložbi mogu videti radovi: Mrđana Bajića, Radoša Antonijevića, Marine Abramović, Milete Prodanovića, Marije Dragojlović, Milana Staševića, Aleksandra Cvetkovića, Nebojše Bežanića, Saše Pančića, Nikole Savića, Marka Crnobrnje, Marine Marković, Marije Šević, Petra Mirkovića, Kristine Pirković, Lidije Delić i drugih…

Projekat ARTE galerije Kolekcionar kao kustos i selektor ima za osnovni cilj da uspostavi i učvrsti vezu između privatnih i javnih zbirki, i da publici pruži jedinstveno iskustvo i priliku da u javnom prostoru vidi radove, koji bi, iako u privatnom vlasništvu, po kvalitetu lako mogli stajati u muzejskim kolekcijama.

Publika će kroz vođenja kroz izložbu imati priliku da uživo čuje iskustva najuspešnijih savremenih umetnika, koji su več prepoznati od strane kolekcionara, i čiji su radovi deo važnih umetničkih zbirki.

Izložba Kolekcionar kao kustos i selektor (5) – Veliki format – Identiteti traje do subote, 19. novembra 2022. godine.

Radno vreme galerije je od 10 do 20 časova radnim danima i subotom, a nedeljom od 10 do 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari