Preminula američka glumica En Heč 1Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Američka glumica En Heč (53) umrla je nedelju dana nakon što je teško povređena u saobraćajnoj nesreći. Vest je potvrdila njena porodica, nakon što je prethodno najavila da će joj skinuti aparat za održavanje života, preneo je Gardijan.

En Heč je bila u kritičnom stanju nakon saobraćajne nesreće u Los Anđelesu prošle nedelje.

Podsećanja radi, glumica je u udesu zadobila „teške povrede mozga“, navodi se u jučerašnjem saopštenju agenta 53-godišnje glumice. „Ona je davno odlučila da donira svoje organe i lekari je održavaju u životu kako bi utvrdili da li su pogodni za doniranje“, navodi Jutarnji.hr.

U saopštenju za javnost se takođe zahvaljuje na izrazima podrške upućenoj Ani Heče i medicinskom osoblju koje je lečilo njene opekotine u bolnici Vest Hils, na severu Los Anđelesa.

„An je imala veliko srce i svojom plemenitošću osvojila je svakoga koga je srela“, dodaje se u saopštenju.

Verovala je da je širenje dobrote i radosti najvažniji zadatak u njenom životu, važniji od njenog izuzetnog talenta“, nastavlja se u saopštenju i napominje da će je svi „pamtiti po njenoj hrabrosti i poštenju“.

Glumica je bila u komi od nesreće 5. avgusta kada je automobilom udarila u dvospratnu zgradu u naselju Mar Vista, „prouzrokujući štetu na zgradi i veliki požar“, rekli su vatrogasci iz Los Anđelesa.

Pedeset devet vatrogasaca gasilo je požar 65 minuta, dodaje isti izvor.

Policija Los Anđelesa navela je u saopštenju objavljenom u četvrtak da će izvršiti test krvi Heč i da će istražitelji „predati slučaj odgovarajućim pravosudnim organima“. U policiji, međutim, ne kažu da li će slučaj završiti na sudu.

Istog dana lokalni mediji su pisali da su prve analize krvi pokazale prisustvo narkotika u krvi. Ali moraju se uraditi i druge analize kako bi se utvrdilo da li je pozitivan nalaz možda povezan sa nekim medicinskim tretmanom.

Kako navodi TMZ, internet portal koji prati poznate ličnosti, pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Heče je bio pozitivan na kokain i fentanil, jak sintetički opioidni analgetik koji se koristi u nekim tretmanima.

En Heč je glumila u brojnim filmovima 1990-ih, uključujući „Šest dana, sedam noći“ i „Doni Brasko“. Poznata je i po ulozi u sapunici „Drugi svet” za koju je 1991. godine nagrađena Emijem.

Devedesetih je bila u vezi sa voditeljkom Elen Dedženeres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari