Uskoro počinje snimanje filma "Duše" 1Foto: Nemanja Obradović

Srpska glumica Jelica Kovačević, američki glumac DŽek Dimić sa direktorom fotografije Nemanjom Obradovićem, započeli su rad na fotografijama za film „Ruhlar, Duše, Souls“, čije snimanje treba da počne u novembru.

Priča govori o Srbima u Osmanlijskom carstvu. Sve počinje tako što Sahin, koga će tumačiti tumači DŽek Dimić, kupuje novu, drugu ženu, Nihan, koju tumači Jelica Kovačević, nakon što je prvu ženu zbog izdaje i neverstva udavio. Nihan je Srpkinja koja nosi tursko ime. Film će na svoj način progovoriti o verskim sukobima, ljudskim traumama. Glumica Jelica Kovačević je u izjavi za medije rekla da „Ceo proces stvaranja ovog editorijala filmskih fotografija, a u stvari sam začetak jednog filma doneo mi je mnogo. Saradnja sa DŽekom je veliko učenje i spoznaja.

Velika je privilegija imati pre svega takvog čoveka i kolegu pored sebe kao partnera. Sa Nemanjom sam do sada radila i verujem u njegov talenat, odvažnost i umeće. Jedva čekam da se snimanje nastavi.“ U rad na filmu uključen je i Institut Junus Emre ovde poznatiji kao Turski kulturni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari