Uspeh škole Nacionalne fondacije za igru u Kelnu 1

Na Međunarodnom baletskom takmičenju u Kelnu Baletska škola Nacionalne fondacije za umetničku igru iz Beograda osvojila je četiri medalje i dve stipendije.

Apsolutna laureatkinja takmičenja u Kelnu je 13. godišnja Nikolina Pašagić, učenica prvaka Baleta Narodnog pozorišta iz Beograda Jovana Veselinovića, koja je zahtevne varijacije klasičnog repertoara pripremala sa pedagogom Marijom Janković. Nikolina Pašagić osvojila je zlato i srebro u dve kategorije i iz Nemačke ponela pozive za svoje dalje usavršavanje u inostranstvu, saopšteno je iz Nacionalne fondacije za umetničku igru.

U saopštenju se navodi i da su u Kelnu „desetogodišnjakinje Zoi Jung i Jana Pašagić osvojile su bronzane medalje u kategoriji savremene igre“. One su učenice baletskog pedagoga Geng Vej Đija iz Pekinga i beogradske primabalerine Ane Pavlović, a koreografiju za njihov nastup u Nemačkoj pripremio je Đorđe Makarević, prvak Baleta Pozorišta na Terazijama i reditelj. Na takmičenju u Kelnu učestvovalo je 230 igrača iz šest zemalja.

Nacionalna fondacija za umetničku igru najavila je da će se, u organizaciji Beogradskog festivala igre, Jugoslovenske kinoteke i Vip mobile, od 25. do 29. januara u Kinoteci održati filmska revija „Šesti dani igre“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari