Uspešno obnovljena gitarijada u Zrenjaninu 1Foto: Bojan Stanulov

Okupuljanje muzičara i rokera na gitarijadi u Kulturnom centru Zrenjanina, u znak sećanja na 40 godina od održavanja prve gitarijade u tom gradu, uspešno je održano proteklog vikenda.

Na sceni velike sale Kulturnog centra a nekadašnjeg Doma mladosti, nastupilo je 12 bendova.

Prašili su Jerusalimski pilići, Panta Šiklja nafta, Titanik, TBK, Acoustic Grunge, Drž ne daj, Fatal Error, The Stop, Direct Drive, Uroš i nejaki, Maršal i Zelen patak.

Početna ideja organizatora iz Kulturnog centra bila je da u osnovnom formatu i pod istim nazivom okupi zainteresovane bendove iz Zrenjanina i okolnih mesta i na ovaj način predstavi muzičku scenu koja deluje.

S obzirom na dobar odziv bendova i publike, Kulturni centar Zrenjanina najavio je da će nastaviti sa organizacijom gitarijade.

“Dogašaj je bio odličan, ljudi su zainteresovani, nije umro rok. Uz potrebne korekcije i osmišljavanje ovog programa, uz dodatne sadržaje možemo da napravimo gitraijadu na novov doba”, kaže urednika KC Vladimir Đurić.

Prva zrenjaninska Gitarijada održana je u hali “Medison” aprila 1967. Godine a prvo takmičenje zrenjaninskih t “električara” održano je oktobra 1965. u MZ “Dolja” koje se može i smatrati prvim okupljanjem muzičara koji su ustanovili praksu “živih svirki”.

U tadašnjem “Domu mladosti” početkom osamdesetih obnovljeno je održavanje gitarijada, jer je Zrenjanin uvek imao veliki broj aktivnih bendova koji su stvarali muziku sa autentičnim tekstovima i publiku koja je pratila taj vid okupljanja i zabave uz rokenrol muziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari