Ustanovljena regionalna godišnja Nagrada Milan Mladenović 1Foto: Screenshot www.milanmladenovic.com

Zadužbina Milana Mladenovića dodeljivaće regionalnu godišnju nagradu koja će nositi ime istaknutog muzičara, pesnika i kompozitora, vođe benda Ekatarina Velika (EKV), najavljeno je juče na konferenciji za medije povodom početka rada Zadužbine čiji je cilj da se autorska i lična zaostavština Mladenovića sačuva u kulturne i humanitarne svrhe.

Članovi Upravnog odbora Zadužbine Zoran Kostić – Cane, Milivoje Petrović – Miško Plavi i advokat Nenad Milovanović objavili su da je Zadužbina osnovana po nalogu koji je u svom testamentu ostavila Milanova majka, Danica Mladenović.

Ciljevi su da Zadužbine čuva uspomenu na Milana Mladenovića, brine o objavljivanju njegovih dela i podstiče umetničko stvaralaštvo dodelom regionalne nagrade koja nosi njegovo ime, saopštili su osnivači.

Nagrada će biti dodeljivana svake godine na dan Milanovog rođenja, 21. septembra, za muzičko delo od izuzetne umetničke vrednosti.

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 2.000 evra, navedeno je u saopštenju.

Kako se ističe, pravo da konkurišu imaju autori sa teritorija svih bivših jugoslovenskih republika, za delo objavljeno između 30. juna prethodne i 30. juna tekuće godine, bez posebnih žanrovskih ograničenja.

Predloge dela mogu podnositi autori, izdavači ili organizacije.

Rok za prijave je otvoren od 15. aprila do 30. juna posredstvom sajta Zadužbine Milana Mladenovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari