Realnost nam sve više izmiče, udaljava se od želja izrečenih u novogodišnjoj noći, jer želje su dosadnjikavo iste dok su svakodnevni događaji originalni, nepredvidivi, prepuni iznenađenja i neprijatnosti. To je mera za globalni izazov! Ih da je sreće da čoveku nije zakržljao rep tokom evolucije, pa da danas vrti njime ko pseto kad ogladni, a ne da pod stare dane ide okolo spuštenih pantalona.

Realnost nam sve više izmiče, udaljava se od želja izrečenih u novogodišnjoj noći, jer želje su dosadnjikavo iste dok su svakodnevni događaji originalni, nepredvidivi, prepuni iznenađenja i neprijatnosti. To je mera za globalni izazov! Ih da je sreće da čoveku nije zakržljao rep tokom evolucije, pa da danas vrti njime ko pseto kad ogladni, a ne da pod stare dane ide okolo spuštenih pantalona. Donja polovina čovečijeg tela ponižena je, razgolićena, dok gornja prkosno stremi nebu pod oblacima, svojim prirodnim saputnicima. Poniženje s opravdanjem i gordost bez razloga – Minidualizam!
Ne tako davno sve je bilo drugačije – postoje svedoci (tanúk). Stariji ljudi su pametniji, puni iskustva, besprekorni u vrlinama i lepo vaspitani, bogati znanjem, koje je danas neupotrebljivo i samim tim „glupo i bezazleno“. Besposleni i jogunasti (makacs) stari sve više uviđaju besmislenost svog položaja u novom Windows-u. Njima je najteže! Oni nemaju dileme za koji život treba da se rode i kako da ga prožive jer su taj deo puta već prešli, usredsređeni su na pripreme za sudnji dan. Ništa spektakularno – u krugu porodice.
Najnovijim uredbama ovdašnja vlast, uz podršku evrposkih eksperimentalnih laboratorija, predstavila je mehanizme kojima svi stari i bolesni ostvaruju pravo na nesvakodašnje uslove za putovanje bez povratka, pojedinačno, u paru sa životnim saputnikom ili grupno-generacijski.
Ljudski vek je najveći neprijatelj privrednih reformi i sveopšteg razvoja zemlje i društva! Razvoj medicine i protivprirodno produžavanje agonije života glavni su razlog budžetskog deficita i svih poroka kod zaludne omladine. Dosta je bilo života posle radnog veka! Dajte nam šansu za život – negoduju mladi. Vaša radna mesta, vaše unuke za sekretarice, dajte nam vaše stanove, parking mesta, šah klubove za diskoteke, mesne zajednice za solarijume, neiskorišćene dane godišnjih odmora, bonuse, petarde i prskalice.
Volja naroda je širok pojam, zato sužavanjem, fokusiranjem na najugroženije kategorije društva, one koje su život tek načele, vlast određuje svoj prioritet u rešavanju nezadovoljstava. Kategorizacijom nezadovoljnika uspostavlja se prividna disciplina neophodna za ostvarivanje svih želja zakonski utvrđenim redom. Povećanjem cena lekova ne ugrožavaju se svi građani jedne države već samo pojedine društvene grupe – bolesni i stari.
U današnjem svetu u kojem je i gaženje trave zločin protiv čovečnosti, uvođenje poreza na kutiju (pakovanje – csomagolas) i cene za recept koja se plaća lekaru kad ga ispiše i opečati, uz već tradicionalno povećanje cene proizvoda mediko-mafije, duvanje i lagano spuštanje rekom života ka njenom ušću u uvalu budala predstavlja jeftin i dostojanstven izbor sopstvenog sudnjeg dana, a onda je sve smuti pa prospi (biz-basz)!
Stari i nemoćni ostavljeni na suncu da izblede, omogućiće svim mladim i besposlenim kadrovima Zdravog-Novog da dobiju ključeve radnih stolova i stanova onih kojima oni više nisu potrebni, a na privesku će biti broj, radi raspoznavanja, kao u parlamentu evrokratije.
Ništa. Onako! 118.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari