Veče šansona u zrenjaninskoj Gradskoj bašti 1Foto:M.P./Danas

Pesme Edit Pjaf, Žak Brela, Žorža Brasansa ali i Dragana Stojnića i Arsena Dedića čuće se u zrenjaninskoj Gradskoj bašti na manifestaciji “Banatska bajka” gde će u ponedeljak, 24. jula,  u 21 sat održati koncert šansonijer Loraa Prokopić.

Biće to  veče  posvećeno domaćoj i francuskoj šansoni u interpretaciji šansonjera Lorana Prokopića, koji će izvoditi posebno odabrane pesme najvećih imena francuske šansone Edit Pjaf, Žak Brel, Žorž Brasans, Leo Fere, Šarl Aznavur, Žorž Mustaki, Šarl Trene, Žilber Beko kao i pesme dve izuzetne ličnosti našeg šansonjerskog neba Dragana Stojnića i Arsena Dedića.

Loran Prokopić je rođen u Parizu, gde nastupa u najstarijem kabareu na Monmartru, u čuvenom „Au Lapin Agile“ koji odoleva svim izazovima još od davne 1860.godine.

U Srbiji je održao pedesetak  koncerata od kojih se izdvajaju koncert posvećen Draganu Stojniću 2013.godine u Beogradu (Dvorana Doma sindikata) i Novom Sadu (SNP), koncert posvećen Edit Pjaf 2015.godine u KC Novi Sad, koncert posvećen Žaku Brelu 2018. godine u Novom Sadu (Sinagoga), Novom Bečeju i Zrenjaninu, koncerti posvećeni Žorž Brasansu 2016. godine u Novom Sadu (KC Novi Sad) i 2022. godine u (KS Svilara) kao i dva koncerta u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari